Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

...ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ..BLOGGA-ΡΙΣΜΕΝΟΥΣ..

..Ξυπνάς ένα ωραίο πρωινό και λες,"θα γίνω blogger!"..
Kαι πολύ σωστά το αποφάσισες!Στην αρχή,και είναι πολύ λογικό,να ζητήσεις βοήθεια από έμπειρα σε αυτόν τον τομέα,άτομα.
Και έτσι γίνεται.Σου φτιάχνουν το blog σου,σε βοηθάνε στα πρώτα σου βήματα,σε υποστηρίζουν και όσοι έχουν τα μέσα και είναι προχωρημένοι,σε προμοτάρουν κιόλας!

Στην πορεία μαθαίνεις τον χειρισμό του blogging,τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις μέρα με την ημέρα περισσότερους αναγνώστες-αν είσαι φιλόδοξος/η-,για να γίνεις 'ΔΗΜΟΦΙΛΉΣ'
Το προφιλ που θα ακολουθήσει το blog σου,είναι καθαρά θέμα δικό σου και δεν είναι αυτό το σημείο αναφοράς μας για την ώρα.
Έτσι λοιπόν αρχίζεις και κινείσαι μέσα στον υπέροχο blog-o-χώρο,που μέρα με την ημέρα,γίνεται όλο και περισσότερο ενδιαφέρων!

Αρχίζεις λοιπόν την δημιουργία,το "κτίσιμο" του δικού σου σπιτικού με το προσωπικό σου στυλ.Πολλές φορές,τα "υλικά" που χρησιμοποιείς,είναι "δανεικά"..
Εδώ ,όμως πρέπει να προσέξεις και να ακολουθήσεις ορισμένους κανόνες που ισχύουν και αναφέρονται στον μαγευτικό χώρο του blogging.:

-Βασικά,πάντα έχουμε στο μυαλό μας και δεν ξεχνάμε αυτούς που μας βοήθησαν και μας "άνοιξαν" τα μάτια για να γίνουμε μέλη αυτής της κοινότητας.Και φυσικά αυτό ισχύει για όλο το φάσμα γενικότερα της ζωής μας.
-Πολλές φορές,λόγω του ότι μας αρέσει κάποια ανάρτηση γειτόνων μας,ή επειδή παθαίνουμε "αφλογιστία",την "δανειζόμαστε", και την αναδημοσιεύουμε στον δικό μας χώρο.
Εδώ,χρειάζεται προσοχή και τακτ!
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση,ενημερώνουμε τον γείτονα μας ότι "δανειζόμαστε" την ανάρτησή του και στη συνέχεια ,αναφέρουμε τον "δανειστή" μας,στο τέλος της δημοσίευσης.
Όταν μάλιστα χρησιμοποιούμε και ακριβώς τους ίδιους τίτλους των αναρτήσεων με τις αρχικές,οι οποίοι υπάγονται καθαρά στις "φλασιές" των συγγραφέων,τότε το θέμα γίνεται κάπως,..χμμμ..

Το blogging,όπως ήδη έχεις καταλάβει,γιατί είσαι σχετικά νέος/α στο άθλημα,αποτελεί ένα είδος κοινωνικής δραστηριότητας και γι αυτό τον λόγο,σεβόμαστε τους "γύρω" μας,για να μας σέβονται και εκείνοι!

-Θα σου δώσω και μία άλλη συμβουλή και αν θέλεις πρόσεξέ την!
Γράφουμε επειδή μας αρέσει και όταν έχουμε κάτι να πούμε.Μην τρελλαίνεσαι όταν δεν έχεις κάποιο θέμα ναανεβάσεις κάποια μέρα!Δεν θα σου κόψει κανείς το επίδομα,αν δεν υπάρχει καθημερινή ανάρτηση στο blog σου!
Κούλαρε και απόλαυσε τον blog-o-χώρο!
Έχεις πολλά να κερδίσεις από αυτόν ,όπως και να δώσεις!

-Τελειώνοντας,προσέχουμε πολύ όταν τρώμε μπανάνες!
Δεν πετάμε ό,που να είναι τις μπανανόφλουδες,γιατί μπορεί να τις πατήσουμε εμείς οι ίδιοι ....!