Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

...ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;...

* Η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
* ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΑΠΟΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ

* Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ 18 ΚΙΛΑ ΣΠΕΡΜΑ

 * ΤΑ ΜΗΡΙΑΙΑ ΟΣΤΑ  ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

* ΤΟ 98.5 % ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΝΖΙ

* Ένα ανθρώπινο σώμα περιέχει 0.2mg χρυσού. (Για βάρος 70 kg ).

* Σύμφωνα με την Κομισιόν το όριο φτώχειας είναι τα 22ευρώ την ημέρα. Ενώ ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 18ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή 4ευρώ χαμηλότερα από το όριο φτώχειας.

* O μέσος άντρας βγάζει ένα κιλό γένια σε περίπου 30 χρόνια.

* Η κοκα κολα θα ήταν πράσινη αν δεν προσθέτανε  χρώμα  μέσα της      

 * Ο πιο ακριβός καφές του κόσμου, ο Kopi Luwak, φτιάχνετε από κόπρανα

* WC σημαίνει Water Closet

* 52 χιλιάδες αγγλικές λέξεις, είναι ελληνικές

* ΟΙ δεξιόχειρες ζουν σύμφωνα με έρευνες κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες

* Το ηφαίστειο της Καλντέρας στην Σαντορίνη είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έχει ύψος 300 μέτρα και διάμετρο 11 χιλιόμετρα .

* H Coca Cola όταν ανακαλύφθηκε το 1886 προοριζόταν για φάρμακο εναντίον του πονοκεφάλου.

* O ιδιοκτήτης της Αdidas και ο ιδιοκτήτης της Puma ήταν αδέρφια. (τσακωμένα)

* Το αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία είναι χτισμένο μέσα στην θάλασσα.

* H μαμά του Χίτλερ πήγε να κάνει έκτρωση, αλλά ο γιατρός δεν την άφησε και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Αδόλφος.

* Το Bacardi έχει σαν σύμβολό του την νυχτερίδα, γιατί τις νύχτες έμπαιναν στο αποστακτήριο παραγωγής του ποτού πάρα πολλές νυχτερίδες.

* Το λάμα εάν σε συμπαθήσει μπορεί να σε φτύσει

* Ο Ειρηνικός ωκεανός απέκτησε το όνομά του από τον Μαγγελάνο, ο οποίος δεν συνάντησε καμία κακοκαιρία όσες φορές τον διέσχισε.

* Η έρημος Ατακάμα στην Χιλή, είναι το πιο άνυδρο μέρος του πλανήτη. Bρέχει περίπου 1 χιλιοστό των χρόνο.

* Κρεμλίνο στα ρωσικά σημαίνει φρούριο.

* Η Wall Street πήρε το όνομά της από έναν τοίχο ο οποίος κατασκευάστηκε με σκοπό να εμποδίζει τα γουρούνια από το να μπαίνουν στην πόλη.

* Ο μικρότερος πίθηκος που υπάρχει είναι ο Cebuella pygmaea, ο οποίος έχει μήκος σώματος 13,6 εκατοστά με ουρά από 17 έως 23 εκατοστά . Το βάρος του είναι 120 γραμμάρια .

* Marlboro λεγόταν η οδός στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν το εργοστάσιο του Φίλιπ Μόρις.

* Τις αναλογίες της Barbie τις έχει μία στις 100.000 γυναίκες, ενώ τις αναλογίες του Ken ένας στους 50 άντρες.

* Στην αρχή όλες οι ζώνες ήταν άσπρες. Με τον καιρό όμως οι άσπρες ζώνες γίνονταν μαύρες (από την βρωμιά). Έτσι ο παλιός καρατέκα είχε μαύρη ζώνη.

*Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι 6οι μεγαλύτεροι καταρράκτες στον κόσμο. Ο ψηλότερος καταρράκτης είναι ο Άνχελ στην Βενεζουέλα με ύψος 979 μέτρα .
* Τα νεύρα μας έχουν μήκος 70 χιλιόμετρα .

* O λόγος που οι Μεξικανοί βάζουν μία φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να απωθούν τις μύγες.

* Από που βγαίνει το ΙΚΕΑ; Από τα αρχικά: Του ιδιοκτήτη της ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ,Ελμτάριντ (η φάρμα στην οποία μεγάλωσε ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ)Αγκουναρίντ (το όνομα του χωριού του Ίνγκβαρ Κάμπραντ

* Το σήμα της Lamborghini είναι το ζώδιο του ιδρυτή της Ferucio Lamborghini, ο ταύρος.

* Μέχρι το 1664 η Νέα Υόρκη λεγόταν Νέο Άμστερνταμ.

.* Ο Φέρντιναντ Πόρσε (ιδρυτής της Porsche) γεννήθηκε το 1875 και ήταν φίλος του Χίτλερ.

* Ο Bluetooth ήταν Δανός Βίκινγκ Βασιλιάς.

* Ο Marlboro man Ντέιβιντ Μακλίν πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων το 1995.

* Στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής, όταν οι Βόρειοι κατέλαβαν την πόλη των Νότιων, όπου ζούσε ο Τζακ Ντάνιελ, δεν πείραξαν καθόλου τον Τζακ, γιατί δεν ήθελαν να ξεμείνουν από ουίσκι.

* Η ανόρθωση των τριχών (όταν κάνει κρύο) εμποδίζει την μεταφορά θερμότητας προς το περιβάλλον.

* Ο Ian Hibbell, από τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο της ποδηλασίας, είχε γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του. Από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την
Αλάσκα μέχρι την Ινδονησία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού στην Εθνική οδό, στο ύψος της Βαρυμπόπης. Ο άτυχος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ Κηφισιάς.

* Στον Βόρειο Πόλο δεν υπάρχει στεριά κάτω από τον πάγο.

* Οι Κινέζοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους κάθε 10 χρόνια.

* Το Paintball ανακαλύφθηκε το 1980 όταν από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ δημιούργήθηκε ένα πιστόλι που μάρκαρε τα δέντρα.

* Στο στούντιο που δούλευε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, υπήρχε ένα ποντίκι το οποίο δεν φοβόταν και συχνά εμφανιζόταν ζητώντας τροφή. Αυτό το ποντίκι έδωσε την ιδέα στον Γουόλτ Ντίσνεϊ για την δημιουργία του Μίκυ Μάους

* Το 1867 οι ΗΠΑ αγόρασαν την Αλάσκα από την Ρωσία για 7,2 εκατομμύρια δολάρια.

* Οι ποντικοί ιδρώνουν μόνο από την ουρά τους.

* Για να φτιαχτούν τα χαρτονομίσματα (ή αλλιώς τραπεζογραμμάτια) χρησιμοποιείται ειδικό χαρτί το οποίο περιέχει ίνες από ρύζι, μετάξι, βαμβάκι και λινό.

* To 1989 ένας αστεροειδής με διαμέτρο 300m και όνομα 4581 Asclepius πέρασε 700000km μακρυά από την γη. Ο αστροειδής πέρασε από το σημείο που η γη βρισκόταν 6 ώρες πριν.

 ,,,,,,,,,θα ξαναφατε χταπόδι ???






 

…ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ..( ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)


…Παρακάτω,θα σας παρουσιάσω μία μοναδική συνταγή,βάσει της οποίας ,γονατίζουν και εξαφανίζονται εταιρείες ΜΑΜΟΥΘ για την αντιμετώπιση της «κρίσης»,η οποία ομολογουμένως,αποτελεί ένα μοντελάκι που θα φορεθεί πολύ εφέτος!
Όπως βλέπετε,θα συνδιαστούν τέλεια η μαγειρική και η ..υψηλή ραπτική..! Τα υλικά που θα χρειαστούμε,είναι τα εξής:

-μία μεγάλη εταιρεία-(όσο μεγαλύτερη,τόσο καλύτερα αποτέλέσματα θα έχουμε στο ..ψήσιμο..)

-προσωπικό 1000 ατόμων και βάλε..
-ιδιωτικός τομέας
-σωματείο εργαζομένων (όσο άχρηστο,τόσο καλύτερο φούσκωμα επιτυγχάνεται..)
-διαπλοκή και ρουφιανιλίκι,(απαραίτητα καρυκεύματα για την τελική επιτυχία..)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ..

Παίρνουμε μία μεγάλη εταιρεία,που επί χρόνια ήταν η χρυσή κότα για το Δημόσιο,εταιρεία με τεράστια κέρδη,χωρίς χασούρες,μονοπώλιο,γωνιακό μαγαζί,ευήλιο και ευάερο,με ανυπολόγιστους τζίρους,καλοπληρώτρια στους συνεργάτες και στο προσωπικό της,με λίγα λόγια ,μια εταιρεία ΚΟΛΟΣΣΟΣ ,που δεν την άγγιζαν καμμιά συννεφιά και κανένας δύστροπος αέρας..
Έχουμε και μια προηγούμενη κυβέρνηση,η οποία αποφασίζει εν μία νυκτί να την μετοχοποιήσει,ακολουθώντας τις προσταγές της μόδας..
Την βάζουμε λοιπόν στο χρηματιστήριο,με 3 βαστάζους..
Οι δύο,μεγάλα ονόματα στην αγορά,με κύκλους εργασιών και προεκτάσεις στην Ευρώπη και Ασία και ο τρίτος,κρατάει ένα μικρό κομμάτι που ανήκει στο δημόσιο..

Γίνεται λοιπόν η αλλαξοκωλιά,αφού ανακατέψουμε καλά τα πρώτα βασικά υλικά,χωρίς να ανοίξει ρουθούνι..
Στην πορεία,βάζουμε για συμπλήρωμα εισαγόμενη Αγγλοσαξωνική ομάδα και την ρίχνουμε στην έτοιμη ζύμη για να δώσει «ξενικό άρωμα» στο παρασκεύασμά μας.Επειδή τελικά δεν «δένει» γευστικά αυτή η ομάδα με τα παραπάνω υλικά,ο τρίτος μικρός βαστάζος του δημοσιου,ντε, την πετάει έξω με τις κλωτσιές..

Αφήνουμε την ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και να αναπνεύσει μετά την αποβολή της ξενόφερτης ομάδας και μετά από λίγο,συνεχίζουμε την εκτέλεση με σωστές διαδικασίες και προσεκτικά βήματα..Όλα καλά και σταθερά..Α! μην ξεχάσουμε να προθερμάνουμε τον φούρνο..

Στην πορεία,ο πρώτος μνηστήρας,αποφασίζει να μεταβιβάσει όλο το μερίδιό του στον δεύτερο και να γίνει Λούης,ενώ το δημόσιο,βγαίνει από το παρασκεύασμα με ελαφρά πηδηματάκια,λόγω της ζάλης που αισθάνθηκε,από το πολύ ανακάτεμα…,δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιου είδους δύσκολες συνταγές..
Ο δεύτερος βαστάζος,γίνεται ο ιδιοκτήτης αυτού του ΚΟΛΟΣΣΟΥ και εδώ αρχίζει η κυρίως «εκτέλεση» της συνταγής μας..Αξίζει να αναφέρουμε το προφίλ του ιδιοκτήτη..Όπως έγραψα στην αρχή,επαγγελματίας καταξιωμένος,με προεκτάσεις σε Ανατολή και Δύση..,αλλά έχει ένα σημαντικό μείον..:Eίναι άσχετος με την «μαγειρική» και τα υλικά που χρησιμοποιεί,ακόμα πιο άσχετα και άχρηστα με το άθλημα..Ετοιμάζουμε φαγητό και αυτοί χρησιμοποιούν υλικά για ..ζαχαροπλαστική..


Α!Δεν ξεχνάμε φυσικά και το βασικό υλικό,το συνδικαλιστικό όργανο!..Είναι το μόνο υλικό,που παρουσιάζεται ανά πάσα στιγμή και το χρησιμοποιούμε σε οποιαδήποτε συνταγή ακολουθήσουμε..Αποτελεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την δημιουργία και το αποτέλεσμα του παρασκευάσματός μας..Να προσέξουμε δε,τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου,να είναι ακριβώς τα ίδια,ακολουθώντας τις σταθερές και σωστές αναλογίες:
…κομματόσκυλα,δοσίλογοι,διαπλεκόμενοι,pass partout,προασπιστές των συμφερόντων..της εταιρείας και των μεγάλων..,.Χωρίς αυτό το υλικό,επιτυχία δεν υπάρχει στις αλλαξοκωλιές των μεγάλων..

Μην σας νοιάζει σε ποια φάση της μαγειρικής το χρησιμοποίήσουμε..Όποτε το προσθέσουμε,ή καλύτερα ας το έχουμε από την αρχή μέσα,ούτως ή άλλως είναι μόνιμη κατάσταση,το αποτέλεσμα θα είναι ..θετικό..

Τα υλικά λοιπόν που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης,είπαμε ότι είναι τα πλέον ακατάλληλα για την δεδομένη εταιρεία που απέκτησε..Επειδή είναι και χουβαρντάς ,αρχίζει να αγοράζει ό,τι κινείται στην αγορά,άλλες εταιρείες,και έτσι φτάνει στο σημείο να δημιουργήσει Όμιλο,προσθέτοντας σε αυτόν ,φτωχούς και πεινασμένους συγγενείς..Εδώ αρχίζει η κατολίσθηση της γνωστής μας εταιρείας,όταν την χρησιμοποιεί,απομυζώντας τα κέρδη της για να καλύψει τα τεράστια χρέη που δημιούργησε με τις αγορές του..Οι μετοχές του πάνε κατά διαόλου,γονατίζει την εταιρεία,που τα κέρδη της συνεχίζονται μεν,αλλά πάνε σε άλλη τσέπη και βουλώνουν τις αχανείς του τρύπες,και φτάνουμε στην εποχή της «διεθνούς κρίσης».

Εδώ ,προσοχή λίγο..,χρειάζεται γρήγορο ανακάτεμα των υλικών,για να μην ..σβωλιάσουν..! Στο όνομα λοιπόν της «κρίσης»,που για ένα περίεργο λόγο,ενώ δεν μας έχει ακουμπήσει,την έχουμε κάνει πιπίλα και πατάμε επάνω της,αρχίζει ο «σοφός» ιδιοκτήτης τις άνευ λόγου απωλήσεις του προσωπικού,τις αλλαγές προγράμματος εργασίας σε τέτοιο βαθμό,ούτως ώστε το προσωπικό να αναγκάζεται να παραιτείται.Οπότε κανένα έξοδο για αποζημιώσεις..Δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος,η εταιρεία δεν λειτουργεί,το προσωπικό αρχίζει να απειλείται,να στριμώχνεται,να μην ενδιαφέρεται,και γενικά,να υπάρχει η αβεβαιότητα και ο φόβος..

Η συνταγή πέτυχε…το μίγμα έγινε ομοιόμορφο και η μυρωδιά που αναβλύζει από την προσθήκη των μπαχαρικών ,ανεπανάληπτη..!
Το τοποθετούμε στο μεγαλύτερο ταψί που διαθέτουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς,για όσο χρόνο γουστάρουμε και αντέχουμε…

Για καλύτερα αποτελέσματα,θα ήταν καλύτερα να το αφήναμε να ..καεί…………………………………

P.S 1- Ζητείται επειγόντως νέος μνηστήρας,ικανός chef,με πολλούς χρυσούς σκούφους και γνώστης του αντικειμένου.

P.S 2-΄Το μοντελλάκι της «κρίσης»,φοριέται όλες τις ώρες,όλες τις εποχές,και για να δείξει ακόμα καλύτερα,μπορεί άνετα να φορεθεί και σαν στολή από εργαζόμενους,μεγάλων πολυεθνικών και μη εταιρειών….

ΣΗΜ.Αυτό ήταν μόνο η αρχή και πρόβα τζενεράλε,σε ό,τι θα επακολουθούσε και αρχίζει να εμφανίζεται τώρα..!

...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΙΝΤΕΣ...

...Σήμερα έχω άδεια και δεν θα πάω στη δουλειά.Σκέφτηκα λοιπόν να σε πάω μία βόλτα...
Να σε πάρω από το χέρι και να περπατήσουμε στην Αθήνα.Να πάμε σε μέρη που βρίσκονται πίσω από την βιτρίνα της πολιτισμένης πρωτεύουσας!
Σε σημεία που αποφεύγουμε να βρεθούμε γιατί ίσως ξέρουμε τι θα συναντήσουμε..Ξέρεις,είναι αυτά ακριβώς τα μέρη,που παρουσιάζουν,αλλά και συνάμα κρύβουν την πραγματικότητα...
Την πραγματικότητα της εξελιγμένης και πολιτισμένης κοινωνίας..!Εκεί,όπου κάτω από τα "χαλάκια" κρύβονται τα ¨σκουπίδια" της πόλης..
Τα γνωρίζεις και τα γνωρίζω αυτά τα "σκουπίδια",αλλά τα άτιμα κρύβονται!.Τουλάχιστον δεν βρίσκονται μπροστά στους δρόμους που συνηθίζουμε να  περπατάμε,οπότε δεν μας ενοχλούν..

  Είναι και διακριτικά..Δεν θέλουν να χαλάσουν την ανέμελη βόλτα μας ,γι αυτό απομακρύνονται  από το διάβα μας...Εξ'άλλου,γνωρίζουν και αυτά πολύ καλά,ότι ο κόσμος τους δεν ανήκει στον δικό μας..
Έχουν όμως την ιδιαιτερότητα,να αποτελούν το σημείο αναφοράς και το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής κοινωνίας.
Κάποτε είχαν όνομα.Είχαν οικογένεια,σπίτι,όνειρα.Ίσως τελικά αυτά τα όνειρά τους,να μην μπόρεσαν να βρούν θέση μέσα στα δικά μας.
Τώρα,απλά ζητάνε την άδεια να αναπνέουν..

 Έλα λοιπόν,κράτα μου σφικτά το χέρι και μην με αφήσεις να το βάλω στα πόδια.........................

Ξεκινάμε από την πλατεία Κοντζιά


...κάποιος θα ξέχασε το παράθυρο ανοιχτό
...κοίτα το γκαζόν του Δημαρχείου

...γύρνα πίσω, όμορφη και γραφική Ευπόλιδος


...πάμε Αθηνάς, γωνία με Λυκούργου

...Βάθη, κάποιος τρεκλίζει στη Μαιζώνος

..στην Καπνοκοπτηρίου
...τρία στενά κάτω, στην Ακομινάτου
..ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Κωνσταντίνου

...Μεταξουργείο, κανένα κατωσέντονο στη Δεληγιώργη

..παρέα στην Ιάσωνος

..μόνος στις εκεί ζαρντινιέρες

..ο ουρανός της Μενάνδρου

...κάποια φύλλα για κρεβάτι στη Ζήνωνος

..στο πιο ιστορικό κέντρο, Σοφοκλέους


...παραδίπλα

...πιο πέρα



..τα τσιμέντα στη Γεωργίου Σταύρου


τα φωτεινά ΑΤΜ της Κοραή



 ...Κουράστηκες; Πάμε για ένα καφεδάκι στο γνωστό μας καφενέ.Εξ'άλλου,ό,που να'ναι,θα ξαναπέσουν οι αυλαίες και κάθε κομπάρσος θα παίξει τον μοναχικό του ρόλο,  στο υπαίθριο θέατρο του παραλόγου...