Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

...Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ...

...Όταν φτάνει η στιγμή να κάνουμε ένα,ή περισσότερα δώρα για οποιονδήποτε λόγο,έχουμε την συνήθεια,ανάλογα με την τσέπη μας,να θυσιάζουμε ένα μεγάλο ποσόν για την αγορά του.
Όσο πιο ακριβό το δώρο,τόσο περισσότερο θα το εκτιμήσει ο αποδέκτης του,σκεπτόμαστε,και κάπου είναι λογικό.Κάπου..,όμως...

  Για πρώτη φορά όμως εφέτος ,συνειδητοποίησα την πραγματική αξία του δώρου και αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την τιμή του..:
...  Εδώ και πολλά χρόνια,από τότε που απέκτησα το πρώτο μου βαφτιστήρι και μέχρι να τα φτάσω στο τυχερό αριθμό 3,θυμάμαι τον εαυτό μου,να τρέχω σαν την τρελλή τελευταία στιγμή για να πραγματοποιήσω τις υποχρεώσεις μου ως νονά.
Καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι στην αγορά των δώρων τους,στις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα!
Πολλές φορές έστελνα ..αντιπροσώπους μου για να καλύψουν τις δικές μου υποχρεώσεις και αυτό λόγω του ότι μέχρι τελευταία στιγμή δούλευα.!
   Στην πορεία, τα βαφτιστήρια απέκτησαν και αδελφάκια και πέρα από τον τίτλο και ιδιότητα της "νονάς',προήχθην και στο βαθμό της "θείας"!
Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα καταναλωτικά μου "γιούρια",απέκτησαν μεγαλύτερο βεληνεκές,χωρίς όμως αυτό να αλλάξει τον τρόπο πραγματοποίησης τους.
Απλά,οι αντιπρόσωποί μου επωμίστηκαν την δικιά μου τρεχάλα στο έπακρον....,μέχρι φέτος,που για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια,επωφελούμενη των 2 ημερών άδειας μου,κατάλαβα την αξία των δώρων...
  Τις δύο αυτές ημέρες,αφιέρωσα τον χρόνο μου σε αυτό που δεν είχα την ευκαιρία να κάνω τόσα χρόνια.Στην αγορά των καθιερωμένων δώρων για τα πιτσιρίκια.
Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά που το ευχαριστήθηκα!
Τα φετινά τους δώρα,θα έχουν μεγαλύτερη αξία,γιατί αφιέρωσα χρόνο για αυτά!

  Οπότε σας συμβουλεύω φίλοι μου να κάνετε και εσείς το ίδιο!
Δώστε αξία στα δώρα σας αφιερώνοντας χρόνο!Είναι το ακριβότερο δώρο και προσφορά που μπορείτε να κάνετε!Ο χρόνος σας!
Και πιστέψτε με.Θα το χαρείτε πρώτα εσείς,οπότε η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων θα γίνει ανεκτίμητη!

  Πάντως,αν φέτος ο Αη-Βασίλης,με ρωτήσει τι δώρο θέλω να μου φέρει,θα του απαντήσω,..τον χρόνο" του"....

...ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ,ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ "ΠΑΛΑΤΙΑ"...

..΄΄Η το 'χεις,ή δεν το'χεις!...












...Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ...

  ..Ομολογώ ,ότι αν στα χρόνια μου υπήρχε η δυνατότητα να μαθαίναμε Ιστορία με τον παρακάτω τρόπο,τότε νομίζω ότι το μάθημα αυτό,θα ήταν το πιο αγαπημένο όλων των μαθητών...