Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

...ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...



2- ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣ-

…Αγκαλιάστηκαν!
Με τρελλή χαρά ανέβηκε τη σκάλα του καραβιού.Στην κορυφή της,τον περίμενε ο φόβος και ο τρόμος του «ΑΙΓΥΠΤΟΣ»,ο μόλις 2 μηνών ΤΑΖ,κολλητάρι του καπεταν-Μάνου,που τον είχε πάρει υπό την προστασία του,βυζανιάρικο ακόμα,με σκοπό να τον καμαρώσει μια μέρα σωστό «θαλασσό-λυκο»!
Παρ’όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο ΤΑΖ,για να παρουσιάσει εαυτόν ως, «..όποιος πειράξει το αφεντικό μου θα βλαστημίσει την ώρα και την στιγμή»,οι αντιστάσεις του,δεν κράτησαν παρά 20 μόνο δευτερόλεπτα..!

Ξέχασε και το φρεσκο-σηκωμένο αυτί του,που του έδινε μια «άγρια» όψη,έκλεισε τα αυτιά του στο DNA του,που του φώναζε: -«Θυμήσου.!είσαι άγριο λυκόσκυλο,καθαρόαιμος αντιπρόσωπος της ράτσας σου και γαλαζοαίματος Γερμανικός ποιμενικός..»,και όρμηξε με ασυγκράτητη χαρά στον νέο του επισκέπτη..
Χώθηκε ανάμεσα στα πόδια του βγάζοντας μικρές φωνούλες χαράς,ξάπλωσε ανάσκελα κουνώντας παράλληλα την ουρά του,παρακαλώντας για τα χάδια του Νικόλα.



Ο καπετάνος,βλέποντας την σκηνή αυτή,κούνησε απελπισμένος το κεφάλι του: “-Aν αυτό το σκυλί καταφέρει μια μέρα να γίνει σωστός φύλακας,θα είναι η ημέρα που εγώ θα γίνω Ναύαρχος॥»,είπε και έσκασε στα γέλια,βλέποντας το αποχαυνωμένο,από τα χάδια του Νικόλα,ύφος του προστατευόμενού του।

Έπιασε από τον ώμο τον Νικόλα και τον οδήγησε στην καμπίνα του.
«-Τακτοποήσου,βολέψου και έλα στη κουβέρτα για να σε ξεναγήσω στο καινούριο σου σπιτικό.Αυτή η νύχτα, θα είναι αυτή,που θα σου πάρει θεωρητικά την παρθενιά σου σαν ναυτικό..,γιατί στην πράξη,σε περιμένουν πολλές αξέχαστες και περίεργες καταστάσεις με το πρώτο σάλπισμα της μπουρούς..»,ήταν τα λόγια του καπετάνιου που ήχησαν στα αυτιά του Νικόλα σαν τις καλύτερες υποσχέσεις…