Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

...Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ...





"...'Ενα μεγάλο μέρος της ζωής,δεν θα μπορέσει ποτέ να εξηγηθεί,παρά μόνο,να παρατηρηθεί..."

                  - Rachel Naomi Remen, MD 




Ένα μωρό ιπποποταμάκι,που επέζησε μετά από ένα τσουνάμι στις ακτές της Κένυας,δημιούργησε ένα στενό δεσμό με μία τεράστια,υπερήλικη χελώνα,στο λιμάνι της Μομπάσα,αναφέρουν οι ειδικοί.


Ο ιπποπόταμος,με το χαιδευτικό όνομα Owen,και βάρους 300 κιλών,παρασύρθηκε από τον ποταμό Sabaki ,στον Ινδικό ωκεανό και στη συνέχεια,ξεβράστηκε στις Κενυάτικες ακτές από το τσουνάμι,πριν προλάβουν οι διασώστες να το σώσουν.




..'Είναι απίστευτο!Ένα ιπποποταμάκι,μικρότερο από 1 έτους,υιοθέτησε μία υπερήλικη χελώνα,ηλικίας περίπου 100 χρόνων!Και  η χελώνα φαίνεται πολύ ευτυχισμένη στο ρόλο της μητέρας!..",είπε ο οικολόγος PAULA KAHUMBU,υπεύθυνος του πάρκου Lafarge.




Αφού παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε την μητέρα του,το μικρό ιπποποταμάκι,έπρεπε να βρεί κάποιο υποκατάστατό της για να αισθανθεί και πάλι σιγουριά.
Ευτυχώς,έπεσε επάνω στη χελώνα και έτσι δημιουργήθηκε μεταξύ τους ένας δυνατός δεσμός!


" Κολυμπούσαν,έτρωγαν,κοιμόντουσαν  μαζί,"πρόσθεσε ο οικολόγος."Ο ιπποπόταμος,περπατούσε και ακολουθούσε την χελώνα,όπως ακριβώς έκανε και με την μητέρα του..
Αν κάποιος πλησίαζε την χελώνα,ο ιπποπόταμος γινόταν επιθετικός και την προστάτευε,όπως ακριβώς,θα προστάτευε την βιολογική του μητέρα"..,πρόσθεσε ο Kahumbu.






  "O ιπποπόταμος,είναι μωρό ακόμα.Έχασε πολύ νωρίς την μητέρα του .Την αποχωρίστηκε σε τρυφερή ηλικία,και καθώς συνηθίζουν να μένουν με τις μητέρες τους 4 χρόνια περίπου,ήταν πολύ ευάλωτος"






¨Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,αλλά από τις φορές που εκπνέουμε.."




Είναι μία αληθινή ιστορία,που αποδεικνύει,ότι οι μεταξύ μας διαφορές ,δεν παίζουν κανέναν ρόλο,όταν χρειαζόμαστε κάποιον για να αισθανθούμε σιγουριά και άνεση.




Ας σώσουμε την γή!Είναι ο μόνος πλανήτης,που υπάρχει ..σοκολάτα...!


Το μεγαλείο της ανθρωπότητας,δεν έγκειται στο να είμαστε ανθρώπινα όντα,αλλά γεμάτοι ανθρωπιά...