Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

..ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΩΡΓΟ;..


..Όχι απλά τα έμαθες,αλλά ήδη άρχισες να βιώνεις την πραγματικότητα.
Τα 10 μεγάλα βήματα διαφοράς,από τους μέχρι τώρα,φορτώνουν τους ώμους σου με πολλές ευθύνες και βάρη.Το ξέρεις πολύ καλά αυτό!Το ήξερες και από τότε..!
Δεν φτάνει μόνο να σηκώσεις τα μανίκια,αλλά να βγάλεις και την γραβάτα και να αρχίσεις ορθοπεταλιές!Δεν σε φοβάμαι σε αυτό..Έχεις αποδείξει εξ'άλλου ότι είσαι καλός στο πετάλι..

Έμαθες τα νέα Γιώργο;..
Από εχθές το πρωί,όλοι περιμένουν κάτι..Δεν μπορώ να τους συγκρατήσω!Ούτε και τον ίδιο μου τον εαυτό μπορώ..Περιμένουμε όλοι,ως δια μαγείας μέσα σε μία μέρα να αρχίσουν να ισιώνουν τα χιλιάδες στραβά..Δύσκολο φυσικα και ακατόρθωτο!Το γνωρίζουμε καλά αυτό,αλλά είναι η μέχρι τώρα απελπισία του κόσμου και η ξαφνική ελπίδα που μας κάνουν όλους ανυπόμονους και ..παρανοικούς..

Έμαθες τα νέα Γιώργο;
Δεν σε ψήφισα,αλλά ηδονίστηκα με την πανωλεθρία τους!Ήσουν εξ'άλλου στα φαβορί!Δεν σε σταύρωσα,το κουκί μου το έριξα εκεί που το ρίχνω τόσα χρόνια,αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχω απαιτήσεις από σένα...και είναι πολλές οι άτιμες!Ίσως περισσότερες από τους ψηφοφόρους σου..
Θυμήσου τι έκανε ο πατέρας σου το 81,όταν ανέλαβε ένα ,"καλή ώρα",ανάλογο κράτος..
Μιμήσου τα καλά του , παραδειγματήσου από αυτά,και διδάξου από τα λάθη του..
Είμαι απαιτητική,παρ'όλο που δεν σε ψήφισα..Και ξέρεις γιατί;..Γιατί θέλω να σε δοκιμάσω...Αν σε ψήφιζα,ίσως ήμουν ελαστική απέναντι στα τυχόντα στραβοπατήματά σου και στις προσδοκίες μου.
..Οπότε,πάρε χαρτι και μολύβι και σημείωσε τις παραγγελιές μου..

-ΘΕΛΩ,να επαναφέρεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σιγουριά στον εαυτό μας.Να αφυπνίσεις την κοιμισμένη αυτοπεποίθησή μας!
-ΘΕΛΩ,να κάνεις τον κόσμο που σε εμπιστεύθηκε να σταθεί στα πόδια του,χωρίς δεκανίκια.Και όταν αναφέρω την λέξη "δεκανίκια",αφήνω την μετάφραση ελεύθερη..!
-ΑΠΑΙΤΩ,την επαναφορά των χαμένων υγιών εργασιακών σχέσεων,μεταξύ εργαζομένων και "αφεντικών".
-Προσδοκώ,να ξαναδώ το χαμόγελο στο πρόσωπο του κάθε εργαζόμενου και κάθε ταλαιπωρημένου οικογενειάρχη..
-ΘΕΛΩ,η αξιοκρατία και η ικανότητα,να αποτελέσουν τα μοναδικά κριτήρια,για την εξέλιξη της εργαζόμενης τάξης.
-Απαιτώ από σένα,να ενθαρρύνεις τους νέους να ονειρεύονται,πραγματοποιώντας τους τα όνειρά τους.
-ΠΕΡΙΜΕΝΩ με αδημονία,να΄πιάσεις την χώρα από το χέρι και να την ξανανεβάσεις στο ψηλό βάθρο που της αρμόζει!Να ξαναθυμηθεί τον πολιτιστικό της profile και να ξαναβρεί τις χαμένες της αξίες.
-ΞΕΡΕΙΣ τι θα γούσταρα τρελλά;.Να μην ξαναδώ στους δρόμους,στο μετρό,ανθρώπους κατσούφηδες,μουρτζούφληδες,χαμένους μέσα σε σκέψεις για την καθημερινή τους επιβίωση..

-ΘΕΛΩ..ΘΕΛΩ..ΘΕΛΩ..Πολλά!Πάρα πολλά!Όσα θέλει και καρτερεί όλος ο φυσιολογικός κόσμος,που πιστεύει στην αξία της ανθρώπινης ζωής,στην εξέλιξη,στο δικαίωμα της εργασίας,στον σεβασμό,στην ισότητα,σε όλα όσα του αξίζει και έχει δικαιώματα.

..Έμαθες τα νέα Γιώργο;;
..Κρατάω όμως .."πισινή¨",γιατί δεν θέλω να αρχίσω να φυσώ το..γιαούρτι.Ο χυλός,ήταν υπερβολικά ζεματιστός..Και φαντάσου κάτι..,είμαι και συγκρατημένη στα πρώτα μου "ΘΕΛΩ"...

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΩΡΓΟ..

..Αν καταφέρεις να κερδίσεις την ψήφο μου στην επόμενη δόση,σημαίνει ότι στις ορθοπεταλιές σου,δεν έσπασε καμμία..αλυσίδα..