Σάββατο 29 Μαΐου 2010

...Η ΖΩΗ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ...

Παρασκευή 28/5.
...Επειδή είναι νωρίς για να "βουλιάξει η Αίγινα" ,πράγμα το οποίο κανείς δεν το θέλει,η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί με κάθε τρόπο..
Ο χρόνος λίγος και περιορισμένος,αλλά το σπρώξαμε από εδώ,το σπρώξαμε από εκεί,καταφέραμε τελικά να γνωρίσω από κοντά έναν υπέροχο άνθρωπο,που μέχρι εκείνη τη στιγμή,η μόνη μας επαφή και επικοινωνία,ήταν η κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων μέσα από "εδώ"!..
Γέμισα από πρωτόγνωρη χαρά!..

3 ώρες μετά,ένα τηλεφώνημα από το οικογενειακό περιβάλλον,έφερε τα πάνω-κάτω..
'Ο θείος αποφάσισε να μαζέψει το σόι,αύριο στις 29/5 στο Γ' Νικαίας..!"
Ήταν ο γλετζές της οικογένειας,ο πλακατζής,η ζωή η ίδια!Μας έστησε το τελευταίο για εκείνον ,σκηνικό οικογενειακής μάζωξης,με πρωταγωνιστή τον ίδιο!..

Σάββατο 29/5 και ώρα 11 π.μ.
Συνωστισμός στο Γ'Νικαίας.Πολύς κόσμος τελικά μπουχτισμένος,αποφάσισε να περάσει απέναντι..Σίγουρα θα είναι καλύτερα εκεί,από ότι εδώ..
...Ο παπάς,βαριεσστημένος,με το ζορι έκανε το σταυρό του και αυτός ήταν μισός.Ένα γνέψιμο του χεριού του από το κεφάλι,μεχρι την κοιλιά του!..Και εδώ περικοπές..
...Μία ομάδα "κορακιών",έλεγαν ανέκδοτα,μία άλλη,περίμενε να παραλάβει το "φορτίο",για να διεκπαιρεώσει το καθήκον της...
...Τώρα με την επίσημη πλέον καύση των νεκρών,θα πέσει αναδουλειά στις business των νεκροταφείων.Να μου πείς,αν δεν υπήρχαν και αυτές οι εκτάσεις,θα είχαμε γεμίσει με περισσότερα τσιμεντένια τερατουργήματα!..Ουδέν κακόν αμοιγές καλού...
Σου βγάζω το καπέλλο ρε θείε!Μας την "έκανες¨"με μεγάλη μαγκιά!Όπως σου αρμόζει εξ άλλου!...

Χαρά και λύπη..
Εναλλαγές των κυριότερων συναισθημάτων μας μέσα σε λίγες ώρες!
Οι μνήμες και οι εντυπώσεις,ατίθασες στα παιχνιδίσματα του νού και της καρδιάς,σε φέρνουν σε νέες καταστάσεις,πιο κοντά στο κομμάτι "ζωή",που δουλειά της είναι να συνεχίζεται και να μας θυμίζει τις ιδιότητες της ανθρώπινης υπόστασης μας...