Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

...ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ;...



Τι κάνουν τα 12 ζώδια μπροστά σε ένα εμπόδιο;

Ο Κριός θα αρχίσει να κουτουλάει το εμπόδιο... θα μπουκάρει σαν οδοστρωτήρας! Χτύπα - χτύπα θα ρίξει το εμπόδιο και θα ασχολείται μετά με το καρούμπαλο μπαίνοντας σε έναν φαύλο και ατέρμονο κύκλο χτύπων του κεφαλιού του στον τοίχο.

Ο Ταύρος θα περιμένει το εμπόδιο να φύγει μόνο του πίνοντας φραπέ σταυροπόδι.. Το εμπόδιο δε θα φύγει, ο καφές όμως σίγουρα θα τελειώσει.

Ο Δίδυμος θα ψάξει για κάποιον άλλο δρόμο...

Ο Καρκίνος θα επιχειρήσει να τα φτιάξει με το εμπόδιο: Είναι ο σταθμός του προορισμού του, θα το πιάσει με τις δαγκάνες του και θα το κουβαλάει με απίστευτη προσκόλληση και με κίνδυνο να πάθει ασφυξία το εμπόδιο! Στο τέλος όταν το εμπόδιο ξεπεραστεί, θα μελαγχολήσει.

Ο Λέων θα αρχίσει να βρυχάται στο εμπόδιο, για να κάνει στην άκρη... αν φυσικά το εμπόδιο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί μαζί του.

Η Παρθένος θα αρχίσει να γκρινιάζει στο εμπόδιο, μέχρι αυτό να το βάλει στα πόδια.

Ο Ζυγός θα αρχίσει διπλωματικές συναλλαγές με το εμπόδιο. Στην προσπάθειά του να το ξεπεράσει, θα δημιουργήσει πολλαπλά επιπλέον εμπόδια και μετά θα φρικάρει.

Ο Σκορπιός θα κάτσει ήσυχα, θα επισημάνει τα αδύνατα σημεία του εμποδίου, αλλά δε θα του αρκεί να το εξουδετερώσει. Θα κολλήσει με εμμονή, μέχρι να το καταστρέψει εντελώς ή να καταστραφεί.

Ο Τοξότης θα αρχίσει να φιλοσοφεί την ύπαρξη του εμποδίου, μετά θα αρχίσει να νευριάζει, διότι του στερεί την ελευθερία και του κόβει το δρόμο, μετά θα ξεχαστεί και θα αρχίσει να παίζει με το εμπόδιο κι όταν βαρεθεί, κάτι που του συμβαίνει πολύ εύκολα, θα αρχίσει να το κλωτσάει, χωρίς να λογαριάζει πού βαράει.

Ο Αιγόκερως όταν δει ένα εμπόδιο, θα κοιτάξει να βρει ένα σημείο κατάλληλο για να το πηδήξει και θα φύγει.

Ο Υδροχόος θα βρει στο εμπόδιο κάτι πρωτοποριακό, κάτι θετικό, μετά θα αρχίσει διάλεξη στο εμπόδιο για το αντιδεοντολογικό της ύπαρξής του, και στο τέλος θα εφεύρει ένα καλύτερο εμπόδιο, για να το αντικαταστήσει..... οπότε θα το έχει εξουδετερώσει.

Ο Ιχθύς θα προσπαθήσει να περάσει ή να ξεγλιστρήσει από το εμπόδιο όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Υπάρχει περίπτωση να το ερωτευτεί, λόγω έμφυτης τάσης μαζοχισμού, ή να μην το θεωρήσει εμπόδιο, διότι δεν ξέρει πού πηγαίνει, οπότε μάλλον δε θα ενοχληθεί.
**************************************************************************************************
Τι θα συνέβαινε αν βάζαμε τα ζώδια να τρέξουν 100 μέτρα ;


ΚΡΙΟΣ: θα βάλει όλη του την ορμή, θα ξεσκιστεί για να βγει πρώτος. Άκρηηη, εγώ πρώτος!

ΤΑΥΡΟΣ: θα τερματίσει. Αυτό είναι σίγουρο. Απλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε.

ΔΙΔΥΜΟΣ: θα τρέξει, θα αλλάξει πορεία, θα πηδήσει στο σκάμμα, θα πετάξει όποια σφύρα βρει, όπου βρει, θα κάνει άλμα επί κοντώ, θα... θα... και στο τέλος θα κάτσει στις κερκίδες και θα παρακολουθεί τους άλλους τρώγοντας ποπ-κόρν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: θα ακολουθεί προσεχτικά τους άλλους για να σιγουρευτεί ότι προχωράει καλά και μέσα σε ασφαλή όρια. Συνεπώς, δεν θα τερματίσει πρώτος. Ακόμα όμως κι αν η τύχη τον βοηθούσε να τερματίσει πρώτος, πιθανόν να μην άντεχε το τραύμα του να κόψει το κακόμοιρο το νήμα.

ΛΕΩΝ: καταρχάς δεν θα ξεκινήσει από βατήρα εκκίνησης. Θα έχει θρόνο και θα ξεκινήσει να τρέχει από εκεί. Θα χρησιμοποιήσει ολόχρυση κλωστή και η στολή του θα γυαλίζει κάτω από το φως του ήλιου. Ακόμα κι αν δεν τερματίσει πρώτος, θα έχει καταφέρει να στρέψει αρκετά φλας επάνω του. Σε περίπτωση δε που είναι να τερματίσει πρώτος αλλά το νήμα δεν είναι χρυσό, μάλλον δεν θα καταδεχτεί να το κόψει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: πριν ξεκινήσει, θα αρχίσει να μετράει και τους 12 διαδρόμους για να σιγουρευτεί ότι όντως όλοι θα τρέξουν ακριβώς 100 μέτρα .. Τίιιι; Ο Αιγόκερως θα τρέξει 5 εκατοστά περισσότερο και ο Τοξότης 5 εκατοστά λιγότερο; Θα γίνει της τρελής. Θα αρχίσει να φωνάζει, να επικρίνει τους αγώνες, τους κριτές και τους διοργανωτές!

ΖΥΓΟΣ: θα καταφέρει όχι μόνο να ηρεμήσει τους κριτές και τους διοργανωτές, αλλά θα ξεκινήσει συνεννοήσεις και με τα άλλα ζώδια για το ποια θέση συμφωνούν τελικά να τερματίσει το καθένα, ώστε να αποφασίσει κι αυτός για την δική του σειρά κατάταξης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: με το 'μπαμ' θα σκάψει ένα λαγούμι και θα αρχίσει να προχωράει υπόγεια προς το τέρμα. Είναι πιθανόν να έχει πληρώσει ελεύθερους σκοπευτές για να σκοτώσουν όλους τους συναγωνιστές του.

ΤΟΞΟΤΗΣ: είναι ο πιθανότερος να κερδίσει τον αγώνα. Θα τρέξει 5 εκατοστά λιγότερο, αποκλείεται να τον πετύχουν οι ελεύθεροι σκοπευτές, κι επίσης έχει τα πιο γρήγορα πόδια. Αρκεί να μην αρχίσει να χαζολογάει από 'δω κι από 'κει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: μπορεί να χρειαστεί να τρέξει 5 εκατοστά περισσότερο, μπορεί 'όλως τυχαίως' οι ελεύθεροι σκοπευτές αυτόν να σημαδέψουν πρώτα, αλλά θα ετοιμαστεί, θα περιμένει, θα ακούσει το 'μπαμ' και θα κάνει ό,τι μπορεί. Όταν τρέχουμε, τρέχουμε, δεν παίζουμε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: θα πει 'βρε παιδιά, γιατί να τρέχουμε έτσι προς το τέρμα και να μην πάμε ανάποδα; Μμμμμ... όλο το γήπεδο μείον 100 μέτρα ... ή να τρέξουμε με την όπισθεν; Εεεε, παιδιά, που πάτε;

ΙΧΘΥΣ: Αμέ, να τρέξουμε. Να τρέξουμε; Εεε, γιατί να τρέξουμε; Μα γιατί πάνε έτσι όλοι αυτοί;
**************************************************************************************************
Πόσα μέλη κάθε ζωδίου χρειάζονται για να αντικατασταθεί ένας γλόμπος
;
ΚΡΙΟΣ: Μόνο ένας. Θες να το κάνουμε και θέμα;

ΤΑΥΡΟΣ: Ένας, αλλά προσπάθησε να τους πείσεις ότι ο καμένος γλόμπος είναι άχρηστος και πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Δύο, αλλά η δουλειά δεν γίνεται ποτέ, γιατί συνεχώς συζητούν ποιος από τους δύο πρέπει να το κάνει και πως πρέπει να γίνει!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μόνο ένας. Αλλά χρειάζεται τρία χρόνια ψυχανάλυσης μετά, για να ξεπεράσει την απώλεια.

ΛΕΩΝ: Ο Λέων δεν αλλάζει γλόμπους, αν και σε μερικές περιπτώσεις ο ατζέντης του θα βρει έναν Παρθένο να κάνει τη δουλειά, όταν εκείνος λείπει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κατά προσέγγιση 1.000000 με περιθώριο σφάλματος +/- 1 εκατομμυριοστό.

ΖΥΓΟΣ: Εε, δύο. Ή ένας. Όχι, τώρα που το σκέφτομαι, δύο. Είσαι εντάξει με αυτό;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αυτή η πληροφορία είναι μυστική και θα μοιραστεί μόνο με τους Διαφωτισμένους στην Αστρική Στοά της Αρχαίας Σοφίας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Ήλιος λάμπει, η μέρα τώρα ξεκινά, έχουμε ολόκληρη την ζωή μπροστά μας και είστε μέσα και ανησυχείτε για έναν ηλίθιο καμένο γλόμπο;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Δε χάνω την ώρα μου με αυτά τα χαζά παιδικά παιχνίδια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Λοιπόν, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι τα πάντα είναι ενέργεια, άρα...

ΙΧΘΥΣ: Γλόμπος; Ποιος γλόμπος;
************************************************************************************************
Τι κάνει το κάθε ζώδιο μπροστά σε μία καμένη λάμπα;

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθώντας να βγάλει την λάμπα, ξεχαρβαλώνει και το ντουί. Αγανακτισμένος ξεριζώνει το καλώδιο και φεύγει.

ΤΑΥΡΟΣ: Πόσο κάνει μία λάμπα;

ΔΙΔΥΜΟΙ: Θα ανάψει ένα φακό και θα συνεχίσει να μιλάει στο τηλέφωνο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Όταν πεισθεί ότι η λάμπα είναι οριστικό παρελθόν, θα την φυλάξει σε μία κούτα για να του θυμίζει τις λαμπρές στιγμές που πέρασαν μαζί.

ΛΕΩΝ: Πρώτα παίρνοντας το κατάλληλο ύφος θα βγάλει ένα λογύδριο για το δράμα της καμένης λάμπας. Ύστερα, μέσα σε μία επιβλητική τελετή εγκαινίων, θα φωνάξει έναν Παρθένο για να κάνει την αλλαγή, ενώ αυτός, από μακριά για να μη σκονίζεται, θα εποπτεύει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Θα κλείσει τον γενικό και θα πάρει μία καρέκλα, αφού πρώτα βάλει εφημερίδες για να μην λερώσει. Στην συνέχεια θα καθαρίσει το ντουί με οινόπνευμα και βαμβάκι και την λάμπα με υγρό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Μετά θα φορέσει γάντια, θα πιάσει την λάμπα με χαρτομάντιλο και θα την βιδώσει. Τελειώνοντας θα απολυμάνει εκ νέου την λάμπα, θα πετάξει την παλιά στον κάδο ανακύκλωσης φιαλών και μετά θα βάλει την καρέκλα στην θέση της, οπότε έπειτα από δύο ώρες όλα είναι στην εντέλεια.

ΖΥΓΟΣ: Ακόμα συσκέπτεται γιατί δεν έχει αποφασίσει το σχήμα και το χρώμα της νέας λάμπας που θα αντικαταστήσει την καμένη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Θα βγάλει επιτέλους τα μαύρα γυαλιά του και θα αλλάξει αμέσως την λάμπα με μία ακριβώς ίδια.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Αφού διαβάσει τα πάντα για τις λάμπες πυρακτώσεως και φθορισμού, τα ευγενή αέρια, τα φωτόνια, και τον Φλάς Γκόρντον, θα τραβήξει μία μπαλαντέζα και θα προεκτείνει το καλώδιο της λάμπας του διπλανού δωματίου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πρώτα θα περιμένει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης. Ύστερα θα υποβάλει γραπτή αίτηση, δήλωση με χαρτόσημο, αριθμό πρωτοκόλλου κ.λ.π. Θα περιμένει δύο ή τρεις ημέρες για να την εγκρίνει και τελικά θα αναθέσει την εργασία σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: καταρχάς θα ζητήσει την συγκατάθεση της λάμπας για την αλλαγή. Μετά την άρνησή της, θα συντάξει «το μανιφέστο του ηλεκτρολόγου» και θα την καταργήσει.

ΙΧΘΥΣ: Λάμπα; Ποια λάμπα; Όλα είναι σκοτεινά, δεν βλέπω τίποτα!
************************************************************************************************
Τι λέει το κάθε ζώδιο μετά από το sex:


ΚΡΙΟΣ: Ωραία, πάμε πάλι από την αρχή.....
ΤΑΥΡΟΣ: Πείνασα, πιάσε την πίτσα.....
ΔΙΔΥΜΟΙ: Μήπως είδες πουθενά το τηλεκοντρόλ;
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πότε παντρευόμαστε;
ΛΕΩΝ: Καλά ε; Δεν παίζομαι.....
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Πρέπει να πλύνω τα σεντόνια.
ΖΥΓΟΣ: Μου άρεσε αν σου άρεσε.....
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έχω την αίσθηση πως πρέπει να σε λύσω......
ΤΟΞΟΤΗΣ: Μη με πάρεις τηλέφωνο, θα σε πάρω εγώ.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Α! Έχεις και πιστωτικές κάρτες;
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Τώρα ας το δοκιμάσουμε και χωρίς τα ρούχα.
ΙΧΘΕΙΣ: Πως είπαμε πως σε λένε;

...ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ...

...Ο χορός του χιονιού έπιασε!..
Επί ένα μήνα τώρα,καθημερινά,επιδίδομαι στον χορό του χιονιού δύο φορές την ημέρα μετά το φαγητό..
Και επιτέλους,πέτυχε,γιατί λίγο ακόμα να αργούσε,θα με έπιαναν τα νεύρα μου!..
Οπότε λοιπόν,με συνοπτικές διαδικασίες,στήθηκε και το κατάλληλο σκηνικό..Καθάρισμα σπιτιού,χειμωνιάτικο ντεκορ με τις πρέπουσες Χριστουγεννιάτικες πινελιές.
Αφού τελείωσαν οι ..επίπονες διαδικασίες,έφτασε επιτέλους η ευλογημένη ώρα,για να απολαύσει τους κόπους του ο..πολεμιστής!

    Άφησα τον αέρα έξω να κάνει την δουλειά του και τις νιφάδες του χιονιού να στροβιλίζονται στον ξεχασμένο τους χορό,άναψα το τζάκι,πήρα και τα "ανθυγιεινά" ,αλλά απαραίτητα εργαλεία μου και στρώθηκα στο διάβασμα!...
Πήρα στα χέρια μου το "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ" και αφού ξεχώρισα ορισμένα αποσπάσματα,αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!
Για να είμαι μέσα στα πλαίσια του νόμου,οφείλω να σας προειδοποιήσω,ότι :

"ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ"
....................................................................................................

''ΤΑ SANTE ΤΗΣ ΣΑΠΦΩΣ" (Γιώργος Μανιώτης)

..."Εγώ αγοράκι μου,δεν είμαι σαν τους άλλους!Δεν ανήκω εγώ στον κόσμο τούτο! Εγώ την καλύβα μου την έχω κάψει προ πολλού!Εγώ καπνίζω αυτό που βλέπεις!Αυτή είναι η μάρκα μου!Αυτό είναι το χρώμα μου!Το χρυσαφί της φαρδιάς κορδέλλας,η ελπίδα μου,και τα ξανθά μαλλιά και τα κόκκινα χείλη της όμορφης γυναίκας  πάνω στο καπάκι,είναι τα όνειρά μου!
Αν συμφωνείς,κάτσε!..Αν δεν σ'αρέσει,σήκω και φύγε!"...


..." ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ"-( Φράνσις Πονς)


Ας περιγράψουμε πρώτα την ατμόσφαιρά του:όλη αχλή,
λυσίκομη και στεγνή,έτσι όπως αδιάκοπα την δημιουργεί,
 πάντα ανάποδα αφημένο.

Και έπειτα το πρόσωπό του:ένας μικρός πυρσός με ελάχιστο φώς
και πολύ άρωμα,απ'όπου κρύβονται και πέφτουν,
με κανονικό ρυθμό,μικρές,αλλά υπολογίσιμες μάζες στάχτης.

Και τέλος το πάθος του:η κάφτρα που φλέγεται και απολεπίζεται
μ'ασημένιες φολίδες,που πριν να πέσουν,σχηματίζουν γύρω της 
ένα σφιχτό κολλάρο.






" ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ"-(Τομ Ρόμπινς)


"...Το κάπνισμα του τσιγάρου,είναι ο μεγαλύτερος βαθμός οικειότητας που μπορούμε να αποκτήσουμε με την φωτιά,χωρίς φόβο άμεσου τσουρουφλίσματος.
Κάθε καπνιστής,είναι μία ενσάρκωση του Προμηθέα,που κλέβει τη φωτιά από τους Θεούς και τη φέρνει σπίτι.
Καπνίζουμε για να δαμάσουμε τη δύναμη του ήλιου,για να κατευνάσουμε την κόλαση,να ταυτιστούμε με την αρχέγονη σπίθα,να φάμε από το ίδιο το μεδούλι του ηφαιστείου.
Όταν καπνίζουμε,εκτελούμε μία παραλλαγή του χορού της φωτιάς,μία τελετουργία εξ'ίσου παλιά με τον ίδιο τον κεραυνό.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι θεριακλήδες είναι θρησκευτικές φανατίλες;..."






..Και μετά από αυτά τα λίγα αποσπάσματα,θυμήθηκα μια παλαιότερη ανάρτησή μου,όπου την αφιερώνω σε κάθε" θρησκευτικό φανατίλα" και μοντέρνο Προμηθέα!..