Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

...MAΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ...

..Σήμερα δεν πήγε για το καθιερωμένο του κολύμπι στην αγαπημένη του ακτή.Πρ΄’ολο το περασμένο της ηλικίας του και την ελαφρά-ευτυχώς-,καταπονεμένη του υγεία,τα τελευταία 15 χρόνια,έχει προσθέσει στην καθημερινή του ρουτίνα λίγες ώρες για το κολύμπι του στη θάλασσα.Και αυτό γίνεται χειμώνα -καλοκαίρι,είτε βρέχει ,είτε χιονίζει!

Σήμερα λοιπόν,της ετοίμασε μία έκπληξη.Ξύπνησε αξημέρωτα-πράγμα ασυνήθιστο για εκείνον-,ήπιε στα γρήγορα τον καφέ του και βγήκε νυχοπατώντας απο το σπίτι.

Γύρισε μετά από 45 λεπτά,με μία αγκαλιά τριαντάφυλλα και μία μεγάλη τούρτα σε σχήμα καρδιάς,φτιαγμένη με την αγαπημένη της «γεύση».Την είχε παραγγείλει 2 μέρες πριν,δίνοντας ρητές «εντολές» στον ζαχαροπλάστη ,να την παρασκευάσει με τα ακριβή υλικά που του είχε εκείνος αναφέρει!





… Θυμάμαι,όταν είχε πρωτοκαθιερωθεί η επέτειος του Αγ.Βαλεντίνου,εκείνος είχε ενθουσιαστεί!Χρειαζόταν μία τέτοια ημέρα για να της δείξει με τον τρόπο του ,ότι όλα αυτά τα χρόνια συμβίωσης σήμαιναν πολλά για εκείνον,για να της αποδείξει ότι αυτή η συγκεκριμένη ημέρα,τιμούσε και τους δύο τους,παρά τον όποιον Άγιο που την αντιπροσώπευε!..

… 52 ολόκληρα χρόνια κοινού βίου,γεμάτα αφοσίωση,αγάπη,κοινά όνειρα ,κοινές δραστηριότητες,με τα πάνω και τα κάτω τους,με τους φυσιολογικούς καυγάδες τους και τις αναμενόμενες «επανασυνδέσεις » τους.

Τους θαύμαζα και συνεχίζω να τους θαυμάζω κρυφά.Συμπλήρωμα ο ένας για τον άλλον,και όσο περνούν τα χρόνια γίνονται υπερπροστατευτικότατοι ο μεν για την δε και αντιστρόφως.

Ξέρω καλά,ότι όταν θα αρχίσει να συμπληρώνεται ο κύκλος τους,ο καθένας τους θα προτιμούσε να ήταν ο πρώτος,γιατί αν έμενε πίσω δεν θα το άντεχε.Και ξέρω επίσης καλά ,ότι το έχουν ήδη σκεφτεί ο καθένας μόνος του..

Δεν είναι της παρούσης όμως αυτά.

Σε τέτοιου είδους δεσμών πιστεύω στο νόημα της ημέρας!Σε τέτοιες αγάπες και αισθήματα ,που δυστυχώς,πολλά ζευγάρια της νέας γενιάς δεν πρόκειται να βιώσουν.

Στους λίγους,που τιμούν το συναίσθημα καθημερινά,απλά μία φορά τον χρόνο,αισθάνονται ότι είναι οι επίτιμοι και γνήσιοι αντιπρόσωποί της.

Σε αυτούς,που συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα αγάπης και αφοσίωσης..!


Τους το αφιερώνω..