Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

...ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ...ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ...

...Και ενώ όλη η υφήλιος ασχολείται με το EXTRA LARGE προφυλακτικό του ακράτητου ΚΑΝ,και τις αχαλίνωτες ζωώδεις ορέξεις του,βρίσκω την ευκαιρία να κάνω διάφορες "αφελείς " σκέψεις...
-Είχαμε έναν "πηδηχτούλη" γείτονα,χρειαζόμασταν και άλλον;Και μάλιστα τον βάλαμε και μέσα στο "σπίτι "μας για να μας νοικοκυρέψει;
Άσε δε το γεγονός που μας είχε μάθει και είχαμε γίνει και κολλητάρια με δαύτον..
Άντε τώρα φτου και από την αρχή,μέχρι να μάθουμε τα χούγια του επόμενου...

-Τελικά όλοι κοροιδεύαμε  την Πετρούλα,αλλά δικαιώθηκε!
Κάτι θα ήξερε η κοπέλλα όταν έτρεχε πίσω από τον" mister blue eyes "και τον ρώταγε πού βρίσκεται ο Στρός Καν..
Ευτυχώς δεν έπεσε στο διάβα του!...
-Αναρωτιέμαι,γιατί ,10 ημέρες πριν το γεγονός,δεν μας έγινε γνωστή η κυκλοφορία του βιβλίου περί του βίου και πολιτείας του εν λόγω" ΑΝΤΡΑ",όταν είμαστε ενήμεροι για το ο,τιδήποτε πριν ακόμα κυκλοφορήσει; Σημειωτέον ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία...
-Βρε συ,λες να του την είχανε στημένη του ανθρώπου;..Είπαμε..,βρίσκω ευκαιρία για "αφελείς"σκέψεις...

-Οι ψεκασμοί συνεχίζονται ανενοχλητα!Τελικά είναι γεγονός.Το είδα με τα μάτια μου και μαζί με εμένα και κάποιοι από την ομάδα ΔΙΑΣ που τράβηξαν και βίντεο..
Έτσι εξηγούνται όλα λοιπόν.Με έναν ψεκασμό κάθε 10μέρες, η διαφήμιση του ΚΙΤ-ΚΑΤ,παίρνει σάρκα και οστά με τα δικά μας δεδομένα.
"ΨΕΚΑΣΤΕ-ΞΕΧΑΣΤΕ-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!"...
-Τι να γίνεται άραγε αυτή τη στιγμή που όλοι εμείς ασχολούμαστε με τις επιδόσεις του "κυρίου",πίσω από τις κουίντες της πολιτικής σκηνής;..
Τι παζαρέματα και τι πάρε- δώσε ,διακανονίζονται στα στρογγυλά τραπέζια της εξουσίας;..
Σε ποιό "μαγαζάκι",εξελλίσεται ο χορός των εκατομμυρίων;
Πόσο ακόμα θα υποτιμηθεί η ανθρώπινη ζωή  και γιατί η αυξημένη μελανίνη κάποιων να γίνεται κόκκινο πανί για "ήρωες ψευτόμαγκες;"

Η ιστορία είναι γεμάτη από "τυχαία γεγονότα ",που είναι ικανά να αλλάξουν όλη την εξέλιξή της.

...Αυτά και άλλα πολλά ...
Μάλλον με πήραν ξώφαλτσα τα σωματίδια του Παρασκευιάτικου αεροψεκασμού..

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ




...Πολλούς αιώνες πριν η ΝΑΣΑ αποδείξει την ύπαρξη την Μουσικής στο Σύμπαν, ο Πλάτων ονόμαζε την μουσική ως την ομορφιά του Σύμπαντος κι έλεγε ότι η «η Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή», ότι «η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα"......


Μετς: σ’ αυτήν την μπυραρία δε σύχναζαν Γαλλόφιλοι, παρά μόνο Γερμανόφιλοι

Μετς: η Μπυραρία του Φιξ (στέκι των Αθηναίων για 90 χρόνια) έδωσε, τελικά, το όνομα σε όλη την περιοχή

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Γιώργος Δαμιανός
  Ο Κάρολος Φιξ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη μπιραρία στην Αθήνα, το 1870. Επέλεξε μία ήσυχη περιοχή δίπλα στο Παναθηναϊκό στάδιο, στις πλαγιές του Αρδηττού, κέντρο – απόκεντρο για την εποχή εκείνη.
Σκοπός του ήταν να διαδώσει την μπίρα στην Ελλάδα και να προωθήσει τη μικρή βιοτεχνία παραγωγής μπίρας που έχει ανοίξει, από το 1864 στο Κολωνάκι (τότε, ακόμα, δε λειτουργούσε το εργοστάσιο του, στη λεωφόρο Συγγρού).

Ονόμασε τη μπιραρία του Μετς (Metz), γιατί εκείνη, ακριβώς, τη χρονιά τα γερμανικά στρατεύματα είχαν κατατροπώσει τους Γάλλους, στη Γαλλική πόλη Metz. Στην πολιορκία του Μετς (14 – 18 Αυγούστου 1870) παραδόθηκαν στους Γερμανούς 175.000 Γάλλοι στρατιώτες.
Γι αυτό το λόγο, γεμάτοι υπερηφάνεια, οι Φιξ (Βαυαρικής καταγωγής) δίνουν στην μπιραρία τους το όνομα της πόλης που τους γέμιζε πατριωτικό ενθουσιασμό. Μέχρι το 1900 σύχναζε η «καλή» κοινωνία της Αθήνας (τα σημερινά κλαμπ ήταν οι, τότε, μπιραρίες), ενώ, αργότερα, ξέπεσε και εθεωρείτο κακόφημο κέντρο. Κατεδαφίστηκε το 1957.

Έτσι, μία μπιραρία, που λειτούργησε 90, περίπου, χρόνια, θα δώσει το όνομα σε όλη την περιοχή (σαν να λέγαμε σήμερα: «μένω στην Αυτοκίνηση ή στα Δειλινά»).
Αργότερα, κανείς δεν επιχείρησε να το αλλάξει, ίσως, γιατί το Μετς χρησιμοποιήθηκε, ήδη, για να αντικαταστήσει το ιστορικό όνομα της περιοχής, που ήταν τα «Παντρεμενάδικα» (λόγω ενός γάμου υπερηλίκων).
 Ανάμεσα σε δύο «άσχετα» τοπωνύμια, προτιμήθηκε το Μετς, που, τουλάχιστον, είναι πιο εύηχο.


Πηγή