Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

..ΜΗ ΦΟΒΟΥ






..Φοβάμαι..,και δεν θέλω να φοβάμαι..
Ήταν ξαφνικό..,αναπάντεχο..,δεν με είχες προειδοποιήσει..έτσι ξαφνικά,από τον Νοέμβρη και μετά,όλα άλλαξαν..Δημιουργήθηκε ξαφνικά ο τρόμος,η αμφισβήτηση,μεγάλα ερωτηματικά,που ψάχνουν να βρούν απαντήσεις..Και εσύ δεν είσαι ικανός να τις δώσεις..


Ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ»,χωρίς «ΔΙΟΤΙ»..,έτσι,να αιωρείται από τότε,χαμένο στην άβυσσο που δημιούργησες!..
Φοβάμαι..,και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το συναίσθημα!Δεν ήξερα μέχρι τώρα τι θα πεί φόβος..Μέχρι τότε,ήξερα από τι να φυλαγόμουν,τώρα όμως,όχι !Δεν ξέρω ποιόν να φοβηθώ περισσότερο,την απαίδευτη αστυνομία, τους κακοποιούς,ή εσένα που δημιούργησες και τα δύο?


Αλλά δεν δημιούργησες μόνο αυτά!Η ανικανότητά σου,σε οδήγησε για την εμφάνιση πολλών κακών.Δημιούργησες,μίσος,οργή,ανασφάλειες,φτώχεια,ανεργία,βια,τρόμο..Ναι,τρόμο!Και όταν φοβάται ο φιλήσυχος πολίτης,τότε γίνεται επικίνδυνος..,πολύ επικίνδυνος.Πρώτα για σένα και μετά για τον ίδιον..





Δεν είσαι όμως καθόλου έξυπνος,μα καθόλου!Όταν σου δίνονται ευκαιρίες να διορθώσεις τα κακώς κείμενα,εσύ εξαφανίζεσαι,κρύβεσαι,κουκουλώνεσαι πίσω από τις κουκούλες που εσύ δημιούργησες και,φευ,ποινικοποίησες!..Τόση μεγάλη εξυπνάδα..!!!
Και η εξυπνάδα σου δεν έχει τελειωμό και όρια..!


Βρήκες μία «τσίχλα»,την χώρισες σε πολλά κομματάκια και την μοίρασες σε αντάξιους «κλώνους» σου,για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο σου!


Θέλεις να μάθεις τι γεύση έχει αυτή η τσίχλα? ‘Εχει την γεύση της..’κρίσης»,ναι βρε,αυτή την μαγική γεύση,που όσο μασάς,τόσο περισσότερο γευστική γίνεται..!


Ξέρεις,αυτή η γεύση,είναι περίεργη κιόλας..!Δημιουργεί και πανικό!Ναι,βέβαια,δεν το ξερες?..Άκου να δεις πως λειτουργεί..,όχι πως δεν το ξέρεις,αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε..
Την μοιράζεις λοιπόν στα λυκόρνια σου και αυτά με την σειρά τους,αφού αρχίσει η μάσηση της,μπαίνουν στη διαδικασία εκμετάλλευσης,τόσο της γεύσης της,όσο και της ιδιότητάς της..Και στο σημείο αυτό,αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι.


Οι υδροκέφαλοί σου λοιπόν,επικαλούμενοι την «ΚΡΙΣΗ»,ωιμέ!,αρχίζουν την τρομοκρατία και τις απολύσεις..:-Ξέρετε,λόγω της κρίσης,θα πρέπει να προβούμε σε μείωση προσωπικού,ή μετά λύπης μας,σας ανακοινώνουμε ότι για ένα εξάμηνο δεν θα μπορέσουμε να σας πληρώσουμε..,ή ακόμα καλύτερα,θα πρέπει να κάνουμε περικοπές εξόδων για να διαφυλάξουμε τα κέρδη της εταιρείας μας,ξέχασα να σας πώ ,ότι τα έξοδά μας,είσαστε εσείς..»


Το όμορφο αυτό λοιπόν «παρασκεύασμα» της ελληνικής κρίσης,έχει και μία άλλη ιδιότητα.Ο σκοπός που το έκανες τσίχλα,είναι για να κρύψει τα δικά σου λάθη,την ασχετοσύνη σου και τις ατασθαλίες σου..Εμ,τι?νόμισες ότι μόνο εσύ είσαι ο πονηρούλης? Όχι βέβαια!Πίστεψέ με!
Μάλλον λάθος εκφράστηκα..Κουτοπόνηρος σου πάει καλύτερα!Ναι,γιατί είπαμε προηγουμένως,ότι αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη εξυπνάδας..!
Κάτι που παρέλειψες να κάνεις,μέσα σε όλα τα άλλα,είναι να διαβάσεις καλά την συνταγή της «τσίχλας»! Δεν έλαβες υπόψην σου τις παρενέργειες που έχει..!Ξέρεις,η κατάχρησή της,δημιουργεί..κώφωση και παράκρουση..!Όπότε όταν φτάσεις στο σημείο ,που οι παρενέργειες της ,γίνονται πλέον εμφανείς,τότε έχεις πρόβλημα..!,μα μεγάλο,τόσο μεγάλο,που δεν θα ξέρεις από πού να το μαζέψεις..


... Μήπως όμως προλαβαίνεις να ισιώσεις κάτι?,μήπως,λέω..Φτύστην γρήγορα λοιπόν από το στόμα σου,ξέπλυνέ το για να μην μείνει το παραμικρό,ανασκουμπώσου και σώσε όσα μπορείς..Ο χρόνος είναι μετρημένος..Άκου !..Εκεί έξω,κάποιος φωνάζει.. Χαμπάρι δεν πήρες?..Όσο ήταν μόνος,σε δικαιολογώ κάπως..,πού να φτάσει η φωνή του στα αυτιά σου?..








Τώρα όμως είσαι τελείως αδικαιολόγητος..Ενώθηκαν πολλές φωνές με την δική του και όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες θα γίνονται περισσότερες..!Δεν σε συμφέρει άλλη καθυστέρηση!Μην φοβάσαι..!Η Ζαν Νταρκ,μια φορά εμφανίστηκε..!Δεν αποτελείς την ..version της..!Είναι πραγματικές φωνές αυτές που ακούς..Φοβιτσιάρη!


Το άλλο σου το έιπα?..,όχι δεν σου το είπα βρε!Η άλλη λοιπόν χρήση της τσίχλας,γίνεται και από άλλη κάστα πολιτών.Τους λεγόμενους,πώς να το πω να το καταλάβεις,χμμ,τους λεγόμενους «βολεψάκηδες»,λοιπόν!Ποιοί είναι αυτοί?..Είναι οι κατά κανόνα νεοέλληνες ματσό,οι κακοπληρωτές από πεποίθηση και συνήθεια,που έχοντας την «τσίχλα» που μοίρασες εσύ ο ίδιος,σαν προπέτασμα,σφυρίζουν κλέφτικα και δεν πληρώνουν τα φροντιστήρια,τα ιδιωτικά σχολεία,τις σχολές,τις δόσεις τους στις υποχρεώσεις τους,τις επιταγές τους..

...Βλέπεις λοιπόν τι έκανες?..Και όχι ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα..!Κανένα σε διαβεβαιώ και σου το υπογράφω!! Απλά εκμεταλλεύονται,μεγαλώνοντας την αλυσίδα της ασυδοσίας ,αποτελούμενοι και αυτοί οι ίδιοι ,κρίκοι της παράκρουσης..!


Τι να σου πρωτοπώ και τι να σου προσάψω?Προσπαθώ να τα βάλω όλα σε μια σειρά,αλλά είναι τόσο πολλά,που στριμώχνονται τα άτιμα και ποδοπατώντας τα μεν τα δε,κλέβουν την σειρά των άλλων..!
Όχι δεν σου λέω τίποτα άλλο για την ώρα..!Σήκωσε τα μανίκια,λάδωσε τα σκουριασμένα γρανάζια του μυαλιού σου,για να αρχίσει να παίρνει στροφές,βγάλε το μπαμπάκι από τα αυτιά σου,καθάρισέ τα από το συσσωρευμένο κερί,για να ακούσεις καλύτερα,ρίξε λίγο τα μάτια σου χαμηλότερα για να δείς καλύτερα τον κόσμο και τον φόβο του,κοίταξέ τον στα μάτια,-μην φοβάσαι,δεν θα σε ματιάσει-και μετά τα ξαναλέμε..

Αλλά κάνε γρήγορα..!Να προλάβεις..!Γιατί,ο καιρός γαρ εγγύς