Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ...

Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.
Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.
Το παλάτι δεν επιθυμούσε έξοδα γιορτές την εποχή που οι Αγωνιστές δεν είχαν να φάνε.
Το “υπερθέαμα”: εκατοντάδες νέοι με δαδιά ή λαδοφάναρα σχημάτισαν το “εν τούτω Νίκα” στο Λυκαβηττό, ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι
Λέγεται ότι για την πρώτη γιορτή της 25ης Μαρτίου δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


Η 25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. 
Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά ( 1805 – 1879) ........

...ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

...ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ...

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για την χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες,οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα,ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προιόν ήταν μιά άσπρη ουσία  χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου.Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μία γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ βούτυρου και μαργαρίνης;
( Συνεχίστε να διαβάζετε,έχει πολύ ενδιαφέρον..)

-Και τα  δύο προιόντα ,έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
-Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος  ,8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
-Τρώγοντας μαργαρίνη,αυξάνει ( στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία,( πρόσφατη μελέτη του HARVARD.)

Τρώγοντας βούτυρο-
Αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα άλλα φαγητά.
Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες,ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που της βάζουν.
Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και εμπλουτίζει τη γεύση των άλλων φαγητών. (Τα κάνει πιό νόστιμα).
Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες.Η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρόνων.

Η μαργαρίνη,
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα  (trans fatty acids ).
Tριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL ( την κακή χοληστερίνη),
μειώνει την HDL ( καλή χοληστερίνη ).
Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
Μειώνει την αντίδραση των αντισωμάτων.
Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον,είναι ότι η μαργαρίνη,πλησιάζει να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ!
Αν είχε ένα μόριο επί πλέον,θα ήταν πλαστικό!Μόνο αυτή η ιδιότητα αρκεί,ώστε να αποφεύγουμε τη χρήση της.Όλα τα φαγώσιμα προιόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης,προσθέτουμνε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση,πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάντε ένα πείραμα μόνοι σας
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μία γωνιά με σκιά,ή στο γκαράζ.
Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
-Καμμία μύγα.Ούτε τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
-Δεν σαπίζει,ούτε μυρίζει,διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή,έστω και μικροοργανισμοί.



Διότι είναι σχεδόν μία πλαστική ουσία.!...