Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

...ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΟΤΙ...





...δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κατέβω σε πορείες διαμαρτυρίας...
..Δεν πρόκειται να ξαναγίνω "συντελεστής' και παράγοντας του επαναλαμβανόμενου ,στημένου θέατρου του παραλόγου...
Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον,να ξαναγίνω θεατής στις γνωστές σκηνές αναμέτρησης των ψευτόμαγκων!Το έχω δεί πολλές φορές το έργο και καταντάει πλέον κουραστικό,χωρίς καμμία διαφοροποίηση,χωρίς καμμία καινοτομία...
Πλήξη,ανία και σιχαμάρα μου δημιουργεί και μόνο αυτά!



Δηλώνω δημόσια,ότι προσωπικά δεν πρόκειται να προσφέρω τσάμπα δουλειά στα ΜΜΕ,τόσο στα εγχώρια ,όσο και στα ξένα!
Δώστε μου μία μολότοφ,ένα γκλοπ,ένα καδρόνι τέλος πάντων,για να σπάσω το κεφάλι του όποιου τυχάρπαστου δημοσιογραφίσκου ,που θα αποκαλέσει τους ψευτόμαγκες κουκουλοφόρους "διαδηλωτές"...



Τέρμα για μένα οι πορείες,τα συνθήματα και οι "επαναστατικές" κινητοποιήσεις...!
Στις όποιες επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ,ξέρεις τι θα κάνω;...
Θα πηγαίνω λοιπόν στη δουλειά μου κανονικά,θα χτυπάω κάρτα,κανονικά και για 8 ώρες θα είμαι αραχτή!Παραγωγή μηδέν εκείνες τις ημέρες! Σιγά μην κάνω το χατήρι στην εργοδοσία να μου κόψει και το μεροκάματο!
Αν μη τι 'αλλο,αυτό που πολλοί από τους γύρω μου το ακολουθούν επί μονίμου βάσης και τις 365 ημέρες του χρόνου,θα το βιώνω και εγώ εκείνες τις ημέρες και με τον νόμο!




...Και αν τύχει και καταπατήσω τον όρκο μου,τότε σας δίνω κάθε δικαίωμα να με διασύρετε δημόσια για ψευδή δήλωση!

Οι ιδιόκτητες νησίδες του Σαρωνικού


α) ν. Πάτροκλος, ιδιοκτησία οικ. Γιατράκου,

β) ν. Λαζαρέτο, ιδιοκτησία οικ. Καρρά,

γ) ν. Δασκαλειό, ιδιοκτησία οικ. Έβερτ.......

 

...ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...




Αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο και έχετε το άγχος  πως ο διπλανός σας κοιτάει τους χαλαρούς σας κοιλιακούς  και τον πεσμένο σας πισινό σας έχουμε ένα νέο που μάλλον θα σας ευχαριστήσει. Οι ανησυχίες σας θα σταματήσουν αφού το μάτι  θα πέφτει πλέον στα εκτεθειμένα γεννητικά σας όργανα. Ναι καλά διαβάσατε! Ένα πρωτότυπο γυμναστήριο που βρίσκεται στα σκαριά επιβάλλει στους πελάτες που θέλουν να γυμναστούν να το κάνουν χωρίς ρούχα.

Έτσι όπως τους έχει γεννήσει η μάνα τους  θα κάνουν γυμναστική οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες  και ταυτόχρονα θα διδάσκονται την ανατομία του ανθρώπινου σώματος!

Μπορεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο γυμναστήριο να αποτελεί ταμπού στην Ολλανδία ωστόσο θεωρείται συνηθισμένο ενώ πρόσφατα στην πόλη Arrigorriaga της Ισπανίας έκανε εγκαίνια το πρώτο γυμναστήριο γυμνιστών  το οποίο απέκτησε και πολλούς φανατικούς θαυμαστές.

Η  συγκεκριμένη αλυσίδα γυμναστηρίων  στο εξωτερικό έκανε κρούση για συνεργασία σε έξι γυμναστήρια στην Ελλάδα: στην Κρήτη ,τη Ρόδο,την Κέρκυρα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και περιμένει την απάντησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στη Ρόδο ένας ντόπιος  γυμναστής   ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα από την πρόταση και θέλησε να το κάνει πράξη όμως όπως είπε δεν είναι μόνο στο δικό του χέρι μια τέτοια κίνηση αλλά και θέμα υγειονομικού χαρακτήρα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το γυμναστήριο της Ολλανδίας



...Η άγνωστη ιστορία της λέξης “σιλουέτα” ...






Ερώτηση: η λέξη σιλουέτα προέρχεται από τη Γαλλική γλώσσα;

Απάντηση: Όχι, ακριβώς...

Ερώτηση: Ο Γάλλος πολιτικός Etienne de Silhouette έχει καμία σχέση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;
Απάντηση: Ναι, και οι δύο έβαζαν και βάζουν, συνεχώς, φόρους...




Ερώτηση: Το επώνυμο Silhouette σημαίνει κάτι στη Γαλλική γλώσσα;
Απάντηση: Όχι, αντίθετα σημαίνει κάτι στη Βασκική γλώσσα...


γράφει ο Αθανάσιος Τσακνάκης, Καθηγητής Ξένων Γλωσσών – Συγγραφέας

Σιλουέτα: δάνειο τής ελληνικής γλώσσας από την βασκική.


Ο όρος «σιλουέτ(τ)α» τής ελληνικής γλώσσας προέρχεται από τον γαλλικό «silhouette» και έχει την ίδια με αυτόν έννοια: το περίγραμμα, το σκιαγράφημα.
Ο γαλλικός όρος γεννήθηκε από το επώνυμο τού Etienne de Silhouette, υπουργού οικονομικών τής Γαλλίας κατά το 1759, ο οποίος πρωτοτύπησε διακοσμώντας τους τοίχους τής κατοικίας του με σκιαγραφήματα ανθρώπινων μορφών.

Το επώνυμο Silhouette, όμως, δεν έχει γαλλική προέλευση και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ετυμολογείται μέσω καμμίας νεολατινικής γλώσσας. Την λύση εντοπίζουμε στην βασκική γλώσσα, και συγκεκριμένα στο σχεδόν ομόηχο επώνυμο Zuloeta (σουλοέτα), λέξη σύνθετη, εκ τού «zulo» (οπή, τρύπα) και «eta» (πολύ, επιπλέον), ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και την βασκική καταγωγή τού Etienne de Silhouette, τού οποίου η οικογένεια καταγόταν από την βασκική πόλη Biarritz τής Βόρειας Γαλλίας και μάλλον απέκρυπτε επιμελώς την εθνικότητά της.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι στην νέα ελληνική γλώσσα το επώνυμο Silhouette σημαίνει «πολύτρυπος» ή «κατατρυπημένος».

Πηγή