Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο μουσικός Γιώργος Κωνσταντίνου συναντά τον ΙΔΕΟΤΟΠΟ στο BETON7


Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στις 18.00 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BETON7 (Πύρνας 7 Βοτανικός - Στάση Μετρό Κεραμικός) ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου θα συναντήσει τους φίλους του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥ σε μια εκδήλωση με θέμα την μουσική. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣΗ εκδήλωση είναι με ελεύθερη προσφορά. ....

  

Κατά την διάρκειά της οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τονΓιώργο Κωνσταντίνου να ερμηνεύσει στο πιάνο μουσικά μέρη δικής του επιλογής και να συνομιλήσουν μαζί του ώστε να γνωρίσουν την σχέση του με την μουσική, το πώς αυτή τον επηρεάζει σαν άνθρωπο στην καθημερινότητά του, τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους και την προσπάθειά του για αυτογνωσία σε συνδυασμό με την φιλοσοφία που έχει για την ζωή και τον Κόσμο.

Ο ίδιος για την εκδήλωση λέει: "Η ερωτική τρυφερότητα και σκληρότητα του ποιητικού λόγου καθρεπτίζεται στον τρυφερό και σκληρό ερωτισμό της μουσικής. Η μουσική διαδρομή ξεκινά με κομμάτια του Γ. Κουμεντάκη από την "Μεσόγειο έρημο". Αισθαντική και τρυφερή η μουσική του Έλληνα συνθέτη, μας συνοδεύει στα πρώτα ερωτικά ποιήματα του cummings και του Καβάφη. Η μυστικιστική ατμόσφαιρα αρχίζει σταδιακά να διαταράσσεται από την εμφάνιση της ποίησης του Bukowski σε συνδυασμό με κάποια κομμάτια της Musica Ricercata του Ligeti. Η ερωτική σκληρότητα του Bukowski συγκρούεται με τον μουσικό σαρκασμό του Ligeti.

Ελάχιστες ποιητικές στιγμές νοσταλγίας όπως το "somewhere i have never travelled.." το οποίο συνηχεί με το VII του Ligeti.. γρήγορα σβήνουν για να δώσουν την θέση τους στα τελευταία έργα της παράστασης , τα Χ και ΧΙ , του Ligeti, των οποίων η χρωματική πολυφωνική δομή μαζί με το σκοτεινότερο ποίημα του Bukowski μας οδηγούν στο σκοτεινότερο σημείο του ανθρώπινου ερωτισμού".
 
Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου μοιράζει το χρόνο του σε Ελλάδα και εξωτερικό διδάσκοντας και ερμηνεύοντας έργα, κυρίως, του ρομαντικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Την πρώτη ουσιαστική μουσική καθοδήγηση την οφείλει στον Ρώσο πιανίστα και παιδαγωγό, Alexei Miroshnikov. Αργότερα, σπουδάζει στην Ακαδημία Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του  με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados και ο Andras Kemenes και δεχόμενος εντελώς διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα συνεχίζει να διαμορφώνει την δική του μουσική προσωπικότητα. Προβάλλει ερμηνεύοντας και διδάσκοντας τη μουσική των Ελλήνων συνθετών του εικοστού αιώνα όπως των Σκαλκώτα, Σισιλιάνο, Κουμεντάκη, καθώς και τα σπουδαία έργα της ουγγρικής και ρωσικής πιανιστικής φιλολογίας από τον Liszt και τον Scriabin έως τον Ligeti, τον Kurtag και τον Schedrin.

Προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών και έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2003 περιοδεύει δίνοντας ρεσιτάλ και συμπράττοντας με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η MAV της Βουδαπέστης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Έχει, επίσης, δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες σε πόλεις μεταξύ άλλων στη Ρώμη, στη Βενετία, στο Βουκουρέστι, στα Τίρανα, στην Πράγα, στην Οξφόρδη

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6971887372 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο admin@ideotopos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..