Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Helping.gr



 Τον ιστότοπο αυτό δεν τον ανακάλυψα εγώ. Μια φίλη του Ideotopos.gr μας έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει μια ιστοσελίδα που δίνει πληροφορίες για δωρεάν φαγητό ανά νομό.

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και έψαξα να δω περισσότερα για αυτή. Εκεί ανακάλυψα έναν πραγματικό πλούτο πληροφοριών πολύ χρήσιμων για όλους μας όταν κάποια στιγμή θα χρειαστούμε μια μικρή ή μεγάλη βοήθεια.....



Το helping.gr, αυτό είναι το όνομα του ιστότοπου, είναι μια συλλογική προσπάθεια μερικών ανθρώπων της πληροφορικής και του διαδικτύου να βοηθήσουν συνανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Η προσπάθειά τους στηρίχθηκε από μια εταιρία. Την IPS.

Στις ιστοσελίδες του θα βρείτε πληροφορίες, εκτός από το δωρεάν φαγητό σε κάθε νομό, για ιατρική βοήθεια, για προσφορές αίματος, για ψυχολογική υποστήριξη, για υποστήριξη ατόμων που έχουν φυλακιστεί, για γυναίκες κακοποιημένες ή για φιλοξενία ατόμων που έχουν χάσει το σπίτι τους ή συνοδεύουν κάποιο ασθενή σε άλλη πόλη από αυτή που κατοικούν και πολλές άλλες.

Εκτός όμως από τις πληροφορίες για βοήθεια υπάρχει και μια άλλη προσφορά του ιστοχώρου αυτού στην κοινότητα. Είναι η προτροπή για εθελοντική προσφορά. Μια προσφορά που δεν ζητά να πάρει τίποτε άλλο, παρά μόνο την ικανοποίηση ότι κάνεις και εσύ κάτι χρήσιμο για τον συνάνθρωπό σου.

Πιστεύω ότι η προβολή τέτοιων προσπαθειών όπως αυτή του helping.gr είναι μια μόνο μικρή προσφορά στην δική τους.

Η διεύθυνσή είναι http://helping.gr/history.el.aspx 


Το Ψακτήρι του internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..