Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ποιος κερδισε τις εκλογες;

 Πολιτικα ποστ δε γραφω, κυριως γιατι μ αρεσει να γραφω για σοβαρα θεματα οπως μηχανακια, τζαζ, ιστοριουλες και χιουμοριστικα κειμενα.

Δε μ αρεσει να ευτελιζω το μπλογκ με δηθεν πολιτικες αναλυσεις οι οποιες ειναι εξ ορισμου συνηθως βαρυγδουπες και ανευ ουσιας οπως και ολη η πολιτικη σκηνη. Αλλα μια στις τοσες κανω μια εξαιρεση.....




Ειχα πει σε φορουμ οταν αρχισε να ξεκιναει η κριση οτι καμια κριση που εχει να κανει με λεφτα δε θα με ριξει. Κι ετσι εγινε. Σημερα η κριση δεν εχει να κανει με λεφτα. Τα λεφτα ειναι το τελευταιο. Κι αυτο δε φαινεται να το καταλαβαινει κανεις.

Ποιος κερδισε τις εκλογες; Διαβασα κι εγω οπως κι εσεις ποσοστα, σεναρια, μετακινησεις προβατων απο το ενα μαντρι στο αλλο κτλ.

Επειδη ειμαι λιγο αφελης βλεπω αλλιως το αποτελεσμα.

Κέρδισε κατ' αρχην το να λυντσάρουμε μετανάστες. Κέρδισε το να μαχαιρώνουμε όσους δε γουστάρουμε, να τους βρίζουμε και να τους μεταχειριζόμαστε σα ζώα. Κέρδισε το να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας και εθνικά και εργασιακά.

Κέρδισε το να σκύβεις. Κέρδισε το να θέλεις να ξαναγυρίσεις σ' αυτό που είχες και που έφερε τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση. Κέρδισε η έλλειψη ιδεολογίας. Κέρδισε το δίκιο έχει όποιος φωνάζει πιο δυνατά.

Έχασε ο κοινός νους. Έχασε - για άλλη μια φορά - η μετριοπαθής αντιμετώπιση των πραγμάτων. Έχασε αυτός που περίμενε με το πιστόλι στον κρόταφο να δει κάτι διαφορετικό. Χάσανε τα παιδιά. Χάσανε όσοι δε μπορούν να προστατευτούν από ένα αδηφάγο κράτος. Χάσανε - όπως συνηθίζεται - όσοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Χάσανε αυτοί που ήταν πιο αδύναμοι, γιατί σ' αυτή τη χώρα ποτέ δεν είχαν φωνή.

Χάσανε όσοι περιμένανε από κάποιον να μιλήσει για αξίες κι όχι για το μνημόνιο. Χάσανε όσοι ψάχνανε κάποιον να λέει τα δικά μας χάλια που πρέπει να διορθωθούν κι όχι κορώνες κατά της Μέρκελ.

Μια κρίση για λεφτά ναι, δε με ρίχνει. Το να ζω σε μια χώρα που σκέφτεται έτσι με ρίχνει πάρα πολύ.

Λίγα πράγματα με κάνουν να νιώθω τόσο μόνος όσο οι εκλογές.

Καλημέρα.


*ΣΗΜ. Το διάβασα και μου άρεσε στο  http://stoma-tou-lykou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..