Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Καταγραφή της πολιτικής επικαιρότητας σε τίτλους


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


  • Παράξενος τούτος ο Μάης·  Κέρδισαν όσοι δεν ήθελαν να κυβερνήσουν, έχασαν όσοι ήθελαν. Στον κόσμο οργή και απελπισία,  χάθηκε η αξιοπρέπεια, χάθηκε η ελπίδα αλλά ευτυχώς… ορίστηκε η νέα ημερομηνία των εκλογών....


  • Κοιτώ τα ξυρισμένα, έσω και έξω,  κεφάλια με την ελληνική σημαία στο καδρόνι. Κάποτε φασκέλωναν συλλήβδην τη Βουλή· Τότε ήταν αγανακτισμένοι πολίτες, τα μίντια και η αντιπολίτευση τους ήθελαν για  μπούγιο· Τώρα, μιλάνε για τα αυγά του φιδιού και άλλα βαθυστόχαστα…
  • Ακόμα ακούγεται στα αυτιά μου το “Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” ήταν αποδεκτό σύνθημα ακόμα και από αυτούς που, τώρα, θέλουν να κυβερνήσουν. Εδώ και δεκαετίες, οι διπλανοί μου ζητάνε το “έξω”, αλλά ποτέ δεν όρισαν το “μέσα”.
  • Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται να διοριστούν πλέον, ψηφίζουν Αριστερά· Κάποτε ανήκαν στο σάπιο πελατειακό σύστημα. Τώρα ανήκουν στο λαό που “ξύπνησε” και αντιστέκεται. Θεωρούν πως ξύπνησαν, ενώ απλούστατα άλλαξαν πλευρό στον ύπνο τους.
  • Α, παρά λίγο να ξεχάσω να καλωσορίσω τους καινούριους μου συντρόφους. Τους ξέβρασε το κύμα της απελπισίας.  Ξαφνικά τους βρήκα, τέρμα αριστερά μου, όσοι ένιωσαν τις τσέπες τους να ξεφουσκώνουν. Μεμιάς κατάλαβαν ότι ο κόσμος είναι άδικος. Αναθεμάτιζαν τον Σοσιαλισμό ως Νεοδημοκράτες και συνεχίζουν να τον αναθεματίζουν ως νεοφώτιστοι ακροαριστεροί.
  •  Πάνω απ΄όλα η πολιτική συνέπεια…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..