Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Στην Ιταλία επέτρεψαν τις διαφημίσεις εντός σχολικού κτηρίου

Διαφημιστική εταιρεία πληρώνει το βάψιμο του σχολείου στην Ιταλία
με αντάλλαγμα να προβάλει διαφημίσεις εντός και επί του σχολικού κτηρίου.

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος Το instituto superiore Dell Acqua στο Legnanno, του Μιλάνου έλυσε το Γόρδιο Δεσμό.......   
Δεν είχε χρήματα για το βάψιμο του σχολείου, δεν έβρισκε χρήματα και για αυτό άφησε στην άκρη παλιές “αριστερίζουσες ιδεολογίες” για ελεύθερη παιδεία, ελευθερία στο σχηματισμό της γνώμης, αντικαταναλωτική στάση ζωής και αναζήτησε διαφημιστές-χορηγούς για να καλύψει τα έξοδα του βαψίματος.

“Έπεσε και αυτό το ταμπού” υποστηρίζουν οι οπαδοί της “ευρηματικής ιδέας”, που δεν τους ενοχλούν καθόλου οι διαφημιστικές πινακίδες εντός και επί του σχολικού κτηρίου.
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση επί ιταλικού εδάφους, αλλά δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το που θα οδηγήσει μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά, ίσως αργότερα, και στη χώρα μας.

Έτσι, οι ανήλικοι μαθητές ακόμα και αυτές τις ώρες που θα βρίσκονται στο σχολείο θα δέχονται ανενόχλητοι τις διαφημιστικές σειρήνες και θα διατηρούν μια ολόφρεσκη “πνευματική” σούπα στο κεφάλι τους.

Ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένας υπάκουος καταναλωτής. Τυχαίο; Δε νομίζω.

2 σχόλια:

  1. Απόδειξη μιας ξεπουλημένης και ανίκανης παιδείας. Αλλά καπιταλισμός δεν έχει καμιά απολύτως ηθική αναστολή. Και δεν ξέρω τελικά αν είναι πιο καταδικαστέα η στάση των καθηγητών, των εταιριών ή των γονέων που το αποδέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ .
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..