Κυριακή 3 Απριλίου 2011

...ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...

...κάθεται και τα βλέπει..
Κάπως έτσι..,ή και διαφορετικά...
Εδώ και κάποια χρόνια, κάθε Σ/Κ κάνω τις ίδιες σκέψεις..Πόσο διαφορετικά θα ήταν για όλους,εάν τα καταστήματα ήταν ανοικτά και τις Κυριακές! Όσοπερισσότερο το σκέφτομαι,τόσα περισσότερα θετικά αποτελέσματα διακρίνω:
-Αμέσως -αμέσως,οι τζίροι θα έπαιρναν την ανιούσα.
-Θα υπήρχε ζήτηση για περισσότερες θέσεις εργασίας.
-Το κοινό,εμείς οι καταναλωτές,εκμεταλλευόμενοι της άνεσης του χρόνου που μας παρέχει μόνο μία ημέρα της εβδομάδας,θα μπορούσαμε με μεγαλύτερη άνεση να κάνουμε τα ψώνια μας.
-Θα υπήρχε σημαντική βελτίωση του κυκλοφοριακού χάους που παρατηρείται τις καθημερινές.
-Τα Μ.Μ.Μ,θα έπαιρναν μεγαλύτερη αξία .
-Παράλληλα,αν έμεναν ανοικτά τα καταστήματα το Σ/Κ,θα μεταφέρονταν οι 2 αυτές ημέρες,την Δευτέρα και την Τρίτη ,όπου θα παρέμεναν κλειστά.Έτσι,ούτε οι εγαζόμενοι σε αυτά θα έχαναν κάποια από τα κεκτημένα δικαιώματά τους και παράλληλα οι πλέον ασφικτικές πόλεις-κέντρα,θα μπορούσαν να ανασάνουν λίγο.

Κακά τα ψέμματα..Οι ρυθμοί που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια,ο χρόνος ο ελεύθερος που αποτελεί πλέον μία από τις χαμένες αξίες και ανάγκες μας,επιβάλλουν ριζικές αλλαγές σε  πολλά κοινά λειτουργικά θέματα.
Θυμάμαι,πριν από πολλά χρόνια,όταν επεκτάθηκε το ωράριο των Super Markets,τι κακός χαμός έγινε..!Τόσο από τα media,όσο φυσικά και από τον συνδικαλιστικό παράγοντα.Κοινωνική αναταραχή..!
Και μετά;..Απλά,το συνηθίσαμε,το δεχτήκαμε γιατί μας εξυπηρετεί όλους!

Tελικά πιστεύω,ότι επειδή κάθε καινοτομία και αλλαγή επιφέρει πάντα μία αντίδραση,ίσως,λέω ίσως..,να πρέπει να βγάλουμε τις παρωπίδες επιτέλους και μόνοι μας να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι είναι χρήσιμο και θετικό για το κοινό καλό.
Το παραπάνω ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα,απόρροια Κυριακάτικων χαλαρών σκέψεων.

Η διεκδίκηση πάντως για ό,τι αφορά στο κοινό και επαναλαμβάνω στο κοινό συμφέρον,"κουμπώνει" σε όλους τους κοινωνικοπολιτικούς μας θεσμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..