Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Αναδημοσίευση από  : http://sindikato-see-daa.blogspot.com/


Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011


Έγκριση Καταστατικού


                                                                                                01.03.2011                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από δικαστικές κωλυσιεργίες και υπόγειες παρεμβάσεις, που καθυστέρησαν την απόφαση, το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε το καταστατικό του Συλλόγου και νομιμοποίησε την σύστασή του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ είναι μια πραγματικότητα.

Είναι μια πραγματικότητα που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του αεροδρομίου.

Είναι μια πραγματικότητα που με την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων, μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, στην ενωτική παρέμβαση, στην συσπείρωση των εργαζόμενων πάνω στα κοινά προβλήματα και στην προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων τους.

Τα δείγματα της δράσης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχουν ήδη φανεί από την πρώτη μέρα της σύστασης του μέχρι τώρα. Γίνανε παρεμβάσεις, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, σε χώρους, που είτε  υπήρχε συνδικαλιστική εκπροσώπηση είτε όχι. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά στους εργαζόμενους.

Μια νέα σελίδα ανοίγει. Οι ευθύνες μεγαλώνουν μαζί με τις απαιτήσεις των εργαζόμενων. Η δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η κρίση μαζί με την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι κατακτήσεις των εργαζόμενων με άλλοθι το ξεπέρασμα της κρίσης, απαιτούν ένα άλλο  μοντέλο συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Που θα στέκεται σταθερά και ανυποχώρητα απέναντι στις επιδιώξεις των εργοδοτών, που θα αφουγκράζεται και θα λογοδοτεί στους εργαζόμενους, που δεν θα ξεκόβεται σε μια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που όλοι έχουν γνωρίσει. Που δεν θα χωρίζει τους εργαζόμενους σε ελίτ και «πληβείους».Που δεν θα αντιμετωπίζει τα άλλα σωματεία σαν αντιπάλους, αλλά, σαν συνοδοιπόρους στην κοινή πορεία. 

Αυτή η επιδίωξη και προσδοκία καλεί τους εργαζόμενους του χώρου να αγκαλιάσουν το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Να γίνουν μέλη του. Να το στηρίξουν γιατί είναι η δική τους δύναμη. Γιατί η ενότητα, η μαζικότητα, η συνέπεια και η αγωνιστικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται πολύ περισσότερο σήμερα που οι εργοδότες προσπαθούν να σπρώξουν τον κάθε εργαζόμενο στην ατομική λύση, που σχεδιάζουν τα εργοδοτικά σωματεία για να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους, που καλλιεργούν την ανασφάλεια, την φοβία και την μοιρολατρία «ότι τίποτα δεν γίνεται πλέον». Η ζωή και η ιστορία έχει διαψεύσει τέτοιες επιδιώξεις. Και εμείς θα το αποδείξουμε.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..