Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...


Γι αυτό ξεχωρίζουμε σαν λαός...













2 σχόλια:

  1. Δίχως φυσικά να υιοθετώ την αιρετική άποψη του Φίλη, αναρρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να κινητοποιούμαστε τόσο δυναμικά για ένα ιστορικό ζήτημα την ίδια στιγμή που αδρανούμε παντελώς καθώς βλέπουμε ζωντανά την ιστορία να γράφεται απο χέρια άλλων.
    Με τον κίνδυνο φυσικά να στηλιτευτώ γι' αυτό που λέω, αισθάνομαι ότι υπάρχει μια παθολογική σχέση με εμάς και την ιστορία μας. Χωρίς να υποβιβάζω κανένα ιστορικό γεγονός(έχω κι εγώ εν μέρει ρίζες προσφυγικές) μου φαίνεται ότι αυτός ο ντόρος που γίνεται τις τελευταίες μέρες έχει μια ειρωνική χροιά όταν η μαχητικότητα των περισσότερων εξανεμίζεται στο τώρα, που αν θέλεις την άποψή μου, είναι το τώρα που χρήζει της πιο μεγάλης δράσης και κινητοποίησης.
    Είναι σαν να λέμε: πάρτε μας ό,τι θέλετε αλλά μην μας παίρνετε το παρελθόν. Δεν ξέρω συμπολίτισσα αν συμφωνείς ή διαφωνείς και φυσικά δεν εκφράζω τίποτα με απολυτότητα, αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί η οχύρωση της ιστορίας μας για να λεγόμαστε πατριώτες και να νιώθουμε περήφανοι για την ταυτότητά μας.
    Αυτά ως γενική σκέψη φυσικά που απορρέει από το κλίμα των τελευταίων ημερών και όχι σαν άμεση απάντηση στην ανάρτησή σου :)
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε ,αν και καθυστερημένα!
    Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα,καθώς εξ'άλλου σκέφτομαι με όλα αυτά που μας συμβαίνουν,ότι οι νεοέλληνες,δεν γνωρίζουμε ακόμα ,επάνω σε τι "'χαρτί"και τι είδους "μελάνι "να χρησιμοποιήσουμε για να καταγράψουμε την νεότερη ιστορία του έθνους. Να είσαι πάντα καλά και ευχαριστώ για την επίσκεψή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..