Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...


...Στα 16 μου,πριν πάρα πολλά χρόνια......



Ανήκα στη γενιά της περιέργειας,της βιασύνης,του πειραματισμού,της άμεσης πράξης και αντίδρασης...Όλη η τότε κλάση μου,ανυπομονούσε ,γεμάτη περιέργεια για την πρώτη μας φορά...Μυστικές  εκμυστηρεύσεις,απορίες,ερωτήσεις,στις μεταξύ μας συναντήσεις
Ήμουν ανήσυχη,γεμάτη δέος,άγχος,αλλά και γλυκειά προσμονή για αυτή την πρώτη φορά...

Ήξερα,πως το αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης δοκιμασίας,θα ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα ζωή μου,για τις επιλογές μου και γενικά ,για την εμπιστοσύνη που θα έδειχνα η ίδια στον εαυτό μου.
Ερωτήματα σχετικά με την έκβαση της κατάστασης γέμιζαν το μυαλό μου...
...Και αν αποτύχει;...θα υπάρξει δεύτερη φορά;...πόσο επίπονη θα είναι η αποτυχία;...θα μου δοθεί δεύτερη ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσω και να πολεμήσω τις αναστολές μου;...

Ήταν η στιγμή,που 16χρονη,θα έπαιρνε την πρώτη σοβαρή απόφαση της ζωής της και από ανέμελο κορίτσι θα γινόταν μία ανήσυχη κοπέλλα.Δεν μπορούσε να κάνει πίσω! Είχε αποφασιστεί προ πολλού και είχαν προηγηθεί πολλές πρόβες για εκείνη την στιγμή.

Μέχρι που έφτασε η αναμενόμενη ημέρα.Δεν είχα κλείσει μάτι το προηγούμενο βράδυ,δεν ήταν δυνατόν άλλως τε!
Πήγα νωρίτερα κατα 45 λεπτά από την ώρα  του ραντεβού.Στιγμιαία μου πέρασε από το μυαλό να κάνω μεταβολή και να φύγω.Αλλά δεν γινόταν τόση προετοιμασία να πήγαινε χαμένη...
Θα συνέχιζα και ό,που με έβγαζε...

Στην ώρα ακριβώς,άνοιξε η πόρτα.Πέρασα σαν υπνωτισμένη και κάθησα περιμένοντας.
Καθησυχαστικά,τρυφερά λόγια χτύπησαν στα αυτιά μου..."¨Ολα θα πάνε καλά..."

Μας μοίρασαν τις κόλλες.Έπρεπε να γράψουμε τα στοιχεία μας στο συγκεκριμένο πεδίο και μετά να το κλείναμε...
Οι πρώτες Πανελλήνιες Εξετάσεις που θεσπίστηκαν εκείνη την χρονιά!
Ανήκα σε εκείνη την φουρνιά,που η πρώτη τους φορά στο θεσμό θα δοκιμαζόταν στην Β΄Λυκείου και θα συνέχιζε και στην τρίτη.
Η πρώτη φορά του θεσμού,που είχε παταγώδη αποτυχία ,τόσο για το Υπουργείο Παιδείας ,όσο και για την ίδια τότε κυβέρνηση,όταν είχαν διαρρεύσει τα θέματα των Λατινικών από τον ίδιο υπουργό.

Και από τότε,μέχρι και σήμερα όλες οι γενιές των 17χρονων πλέον,βιώνουν την ίδια αγωνία,ανησυχία και άγχος για την πρώτη φορά των εξετάσεων.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που από σήμερα δοκιμάζεται και οριοθετείται η υπόλοιπη ζωή τους,

1 σχόλιο:

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..