Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νέα έρευνα - Η σοκολάτα αδυνατίζει


 Γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο τρόφιμο για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα όμως έχει αρκετές θερμίδες και η υπερκατανάλωσή της σχετίζεται με αύξηση του βάρους μας. ....





Μια νέα μελέτη όμως, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nutrition, έρχεται να δώσει κάποια διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με την κατανάλωση σοκολάτας και μάλιστα από έφηβους.

 Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γρανάδα στην Ισπανία, διερεύνησαν στοιχεία για 1.458 εφήβους ηλικίας 12-17 από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια της μελέτης HELENA. Τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά, καθώς έδειξαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη σοκολάτας μεταξύ των εφήβων συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα συνολικού σωματικού λίπους και ενδοκοιλιακού.

Οι ερευνητές στην παρούσα μελέτη δεν εξέτασαν γιατί η σοκολάτα μπορεί να σχετίζεται με χαμηλό σωματικό βάρος στους έφηβους, αλλά προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να είναι κάτι που σχετίζεται με τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται κυρίως στη μαύρη σοκολάτα. 

Παρολαυτά όπως έχουμε κατά καιρούς πει : η δόση μπορεί να κάνει το φάρμακο … δηλητήριο». Μπορεί δηλαδή η ελεγχόμενη και συστηματική χρήση μαύρης σοκολάτας να έχει όλα αυτά τα καλά που μας λένε οι επιστήμονες, αλλά η υπερκατανάλωσή της σίγουρα μας δίνει πολλά λιπαρά και θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..