Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο σκηνογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΡΙΔΑΣ στην εκδήλωση του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥ για το θέατρο



   Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 η εκδήλωση του Ιδεότοπου για το θέατρο.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο σκέφτηκε να παρουσιάσει έναν σκηνογράφο για την εκδήλωση του θεάτρου αντί για έναν ηθοποιό ή σκηνοθέτη.....


 Ο λόγος ότι ο ρόλος του στο ανέβασμα μιας παράστασης είναι σημαντικός και ταυτόχρονα αφανής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημήτρη Κακριδά και ανάλυσης του λόγου που επελέγη η παρουσίαση της δουλειάς ενός σκηνογράφου.

 Ο καλλιτέχνης στην αρχή αναφέρθηκε στον ρόλο του σκηνογράφου στο ανέβασμα ενός θεατρικού έργου. Μίλησε για την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς εστιάζοντας στο γεγονός ότι μια θεατρική παράσταση είναι το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και προσπάθειας όλων των συντελεστών υπό την διεύθυνση το σκηνοθέτη.
Κατόπιν παρουσίασε σε διαφάνειες μακέτες σκηνικών και σκηνικά από θεατρικές παραστάσεις τις οποίες επιμελήθηκε ο ίδιος.

 Στην παρουσίαση αρχικά παρουσίαζε το θεατρικό έργο και τις σκηνοθετικές ανάγκες που αυτό είχε. Στην συνέχεια αναφέρονταν στις επιλογές που ο ίδιος είχε για να επιλύσει τις σκηνοθετικές απαιτήσεις και τέλος αιτιολογούσε την επιλογή που έκανε αναφερόμενος ταυτόχρονα στην συνεργασία του με τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς φωτογραφίας.

 Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δημήτρη Κακριδά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.
 Η συζήτηση αυτή κράτησε μέχρι πολύ αργά το βράδυ αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και συναισθήματα σε όλους.

http://www.ideotopos.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..