Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ στο εργαστήρι της κεραμίστριας ΙΩΣΗΦΙΝΑΣ ΚΟΣΜΑ


 Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στις 12.00 η ώρα ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ θα επισκεφθεί το εργαστήριο της κεραμίστριας Ιωσηφίνας Κοσμά στην Νέα Κηφισιά οδό Τριανταφύλλη 6. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. ....




Στις εκδηλώσεις αυτές οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες και να μάθουν από πρώτο χέρι τον βαθμό που η Τέχνη τους επιδρά στην φιλοσοφία τους, την στάση ζωής τους, την σχέση τους με τους γύρω τους και την κοινωνία γενικότερα, καθώς και την πηγή των εμπνεύσεών τους.  

Η Ιωσηφίνα Κοσμά σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την κέρδισε όμως η μεγάλη της αγάπη για την κεραμική με την οποία και ασχολήθηκε από τα φοιτητικά της κιόλας χρόνια. Διδάχτηκε την τέχνη αυτή στα εργαστήρια σπουδαίων Ελλήνων και Ελληνίδων κεραμιστών και μετά ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές κεραμικής στην Αγγλία.

Όπως λέει η ίδια: "το χώμα, το νερό και η φωτιά, τα τρία από τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης, είναι και τα στοιχεία εκείνα με τα οποία δουλεύει ένας κεραμίστας. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που καθιστά την τέχνη αυτή μια τέχνη πρωτόγονη, άμεση, προσιτή. Πλάθοντας τον πηλό νιώθω σαν να μου δίνεται η ευκαιρία να πλάσω τον ίδιο μου τον εαυτό. Προσπαθώ να δώσω μορφή στα ίδια τα συναισθήματά μου, στον δικό μου εσωτερικό κόσμο."

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Παράλληλα μετέχει συστηματικά σε διεθνή συμπόσια κεραμικής όπου έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να δουλεύει μαζί με ομότεχνούς της από πολλά διαφορετικά μέρη της γης ενώ ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματακεραμικής στο εργαστήριό της.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά λόγω του χώρου και της φύσης της ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@ideotopos.gr ή στο τηλέφωνο6971887372.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..