Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ...


 Η παρούσα,αποτελεί την τελευταία ανάρτηση της χρονιάς και θα κλείσει τον κύκλο των ετήσιων αναρτήσεων,το ίδιο αισόδοξα για το επόμενο σκαλοπάτι,όπως άνοιξε ένα χρόνο πριν....


Δεν χρειάζεται να σκαλίσω για το τι μας συνέβη την χρονιά που εκπνέει.Το γεγονός ότι μας πήρε και μας σήκωσε όλους ,αποτελεί πλέον σκληρή πραγματικότητα,άσχετα αν σε προσωπικό επίπεδο μου στάθηκε αρκετά φιλική.
Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον οικονομικό παράγοντα...

Το 2013,οπτικά,μου φαίνεται διαφορετικό από αυτό του 2012. Ο αριθμός 3 που δεσπόζει στη χρονιά αυτή ( 2+1,3) μου γνέφει πονηρά και με παρακινεί για να το ψάξω καλύτερα.
Δεν μπορεί..Κάπου θα υπάρχει κρυμμένο ένα αισιόδοξο μήνυμα ,που θα προσπαθεί να μας πεί κάτι...
Kαι βρήκα αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα και δικαιολογεί την εμμονή μου στο νούμερο αυτό:


"Τριάς
 Οι Πυθαγόρειοι τον έβλεπαν ως πρώτο αληθινό αριθμό. Είναι ένα σύνολο που αντιπροσωπεύει την αρχή, τη μέση και το τέλος. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον αρχή όλων που είναι ολόκληρα και τέλεια, τις τρεις διαστάσεις, και την τριμερή ψυχή.
Ο αριθμός υπονοεί επίσης από το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον. 

Ενσωματώνει τη φρόνηση και την πρόβλεψη, επειδή οι άνθρωποι που εξετάζουν και τα τρία μέρη του χρόνου θα επιλέξουν ένα σωστό σχέδιο δράσης
Η γνώση αντιπροσωπεύθηκε επίσης από την τριάδα, όπως ήταν οι δυνάμεις της προφητείας και της μοίρας. Για να συσχετίσουν την τριάδα με τις προφητείες, οι χρησμοί στα μαντεία στην αρχαιότητα γινόταν σε κοιλώματα που υποστηριζόταν σε ένα τρίποδα.

Δυνάμει της τριάδας, η ενότητα και η ποικιλομορφία αυτού που είναι αποτελούμενου, επιστρέφει στην αρμονία. Ο πρώτος περίεργος, άρρεν αριθμός.
Για τον αριθμό λοιπόν τρία, ο Ιάμβλιχος λέει, ότι είναι εξαιρετικού κάλλους και ευσχημοσύνης σε σύγκριση με όλους τους άλλους, επειδή κατέστησε τις δυνάμει ιδιότητες της μονάδας σε ενέργεIα, εκφράζοντας την αναλογία, τη συνένωση και την αποτέλεση. Είναι δηλαδή ο πρώτος ενεργεία, επειδή υπερτερεί του ίσου και έχει κάτι περισσότερο από το ίσο στο ένα μέρος του (η μονάδα =1, η δυάδα =1+1, η τριάδα=1+2), ενώ το εξαιρετικό σε αυτόν είναι ότι αποτελεί τη συνέχεια των δύο πρώτων αιτιών και βεβαίως τη σύνθεση αμφοτέρων. 

Ο Ανατόλιος τον αποκαλεί “πλήρη” επειδή δείχνει τα πάντα και την αρχή και το μέσον και το τέλος, και για τον λόγο αυτό, όταν επαινούν τα υπέρμετρα τον χρησιμοποιούν ως πρόθεμα (τρισευτυχής ή τρισευδαίμονας), ενώ ο Νικόμαχος τον θεωρεί ως την έναρξη των αριθμών και το θεμέλιο της γεωμετρίας. Ο Νικόμαχος επίσης είναι αυτός που κάνει αναφορά στον αριθμό των σπονδών που οι άνθρωποι πρέπει κάνουν, αν επιθυμούν να εκπληρωθούν οι προσευχές τους."

...Μετά από αυτό,πιστεύω ότι το 2013 μας ταιριάζει γάντι,μας φωνάζει για να επαληθεύσουμε την σημασιολογία του.
Θέλω να πιστεύω,ότι αυτή η χρονιά,θα είναι χρονιά της απόδοσης δικαιοσύνης και της παραδειγματικής τιμωρίας.
Θα είναι η χρονιά που επιτέλους η θεά Θέμις, θα βρεί το φώς της και θα κουνήσει επιτέλους αυστηρά το δάκτυλο στον κάθε θύτη,ξυπνώντας από το μακροχρόνιο λήθαργό της.

Πάθαμε και μάθαμε τόσα χρόνια,διδαχτήκαμε,σκεφτήκαμε,αναλογιστήκαμε.
Δεν δικαιολογούνται άλλα λάθη πλέον από την μεριά μας.
Στο χέρι μας και στο μυαλό μας έγκεινται οι σωστές κινήσεις στη σκακιέρα της ζωής!
Το ρουά-ματ,είναι πλέον δική μας υπόθεση.

Το 3 το καλό λοιπόν και  θα το υποδεχτούμε με πολλή αισιοδοξία,υπομονή και όνειρα.

ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΡΑ,ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ,γεμάτα ΟΝΕΙΡΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..