Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μη εγκεκριμένα προϊόντα αδυνατίσματος




Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, τα προϊόντα SLIM – 1 caps, COFFEE NATURE FASHION SLIMMING sachets, COFFEE 26 ORIGINAL sachets που διανέμονται μέσω διαδικτύου, δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE, την χημική ουσία PHENOLPHTHALEIN και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.....

Τα προϊόντα πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση χρησιμοποιούνται σαν προϊόντα αδυνατίσματος. Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, τα προϊόντα μπορούν να χορηγηθούν σε περιπτώσεις που αντενδείκνυνται ή τα προϊόντα μπορεί να αλληλοεπιδράσουν με συγχορηγούμενα φάρμακα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..