Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εμβόλιο ασπίδα κατά του καρκίνου

Επιτίθεται σε μόριο που εντοπίζεται στο 90% των ειδών της νόσου
Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και γεμίζει ελπίδες για ένα πιο υγιές μέλλον τους ασθενείς οι οποίοι έχουν.....


 αυξημένο κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους από καρκίνο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δοκιμάστηκε με επιτυχία ένα εμβόλιο που επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων.

Στην δοκιμή, η οποία έγινε για να ελεγχθεί κατ’ αρχήν η ασφάλειά του, συμμετείχαν 10 πάσχοντες από πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου. Όλοι τους έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το νέο εμβόλιο είναι σχεδιασμένο για θεραπευτικούς λόγους και όχι για προληπτικούς, όπως τα περισσότερα άλλα που υπάρχουν και τα οποία αποκαλούνται προφυλακτικά εμβόλια. Στόχος του θεραπευτικού αντινεοπλασματικού εμβολίου είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, στο μέλλον θα μπορεί να χορηγείται μαζί με τα υπάρχοντα φάρμακα για να εντείνει την δράση τους, καθώς και μετά τις χειρουργικές θεραπείες για να εμποδίζει την υποτροπή του καρκίνου.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ygeianews

http://iraklioradio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..