Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

...ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG...

O Ideotopos.gr είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Η διαχείριση του ιστότοπου φροντίζει για την ευπρέπεια του λόγου στα κείμενα αλλά δεν επεμβαίνει στις απόψεις των συγγραφέων ή των ομιλητών. Τα κείμενα και οι απόψεις που εκφράζονται ανήκουν σε αυτούς που τις εκφέρουν και δεν αντανακλούν κατ' ανάγκη και αυτές της διαχείρισης.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ · · · · · · · · · · · ·

Η Ψυχολόγος - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κούρτη μας μιλά για την Σεξουαλικότητα στην θεραπευτική Σχέση. Στην αρχή μας παρουσιάζει την έννοια της Σεξουαλικότητας όπως αυτή προσεγγίζεται από τους υπαρξιστές φιλοσόφους και στην συνέχεια την προβάλει στην σχέση θεραπευτή - θεραπευόμενου. Η παρουσίαση αυτή έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας 'Γίγνεσθαι' στις 25/2/2011. Περισσότερα.

Ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και αρθρογράφος Δημήτριος Μάρκου μας παρουσιάζει το δεύτερος μέρος μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαφοράς που συναντούμε στα πατερικά κείμενα. Η διαφορά αυτή άπτεται του σωτηριολογικού νοήματος της χριστιανική θρησκείας και κυρίως του ανατολικού ορθοδόξου δόγματος. Περισσότερα.
Η εικαστικός Ιωάννα Ράλλη αναφέρεται στην αξία της εσωτερικής βίωσης σε αντιδιαστολή με αυτή των έντονων εξωτερικών ερεθισμάτων της σύγχρονης ζωής. Περισσότερα.

Ο συγγραφέας Γιώργος Μπουσούτας - Θανάσουλας,  με αφορμή ένα άρθρο στον ηλεκτρονικό τύπο, γράφει για την πληροφορία, την αξία της, τις ιδιότητές και την χρήση της στην προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει τον Κόσμο και τον Εαυτό του.  Περισσότερα.

Ο Αρχιτέκτονας - Μηχανικός Γρηγόρης  Δαουτόπουλος μας εισαγάγει στην τεχνική του Feng Shui με απλό και κατανοητό τρόπο. Αναφέρεται στους νόμους και τις αρχές που το διέπουν και απορρίπτει απομυθοποιώντας κάθε πρόσθετο στην τεχνική αυτή. Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια σε χώρες της Άπω Ανατολής γνώρισε την τεχνική στον τόπο καταγωγής της. Περισσότερα.

Το βιβλίο της Emmy van Deurzen ‘Η Ψυχοθεραπεία και η Αναζήτηση της Ευτυχίας’ που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ‘Κοντύλι’ μας παρουσιάζει ο βιβλιοφάγος. Περισσότερα.


Ideotopos.gr
Διαδικτυακός  τόπος ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..