Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η ελευθερία της τηλεφωνίας και του ιντερνετ κινδυνεύει






  Η Blackberry συνεργάζεται με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και “καταδίδει” τους χρήστες της......




Το   Blackberry είναι είναι αξιόπιστο κινητό τηλέφωνο με εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ. Το χρησιμοποιούν 46 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και κατασκευάζεται από την καναδική Rim (research in motion),  ιδρυτής της οποίας είναι ο ελληνικαναδός Mike Lazaridis.

H Rim, αρχικά, είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Κουβέιτ και κρυπτογράφησε 3000 πορνογραφικές τοποθεσίες. Τότε ελάχιστοι μίλησαν, μιας και ήταν “για καλό σκοπό”.
Από την αρχαιότητα όμως ξέρουμε ότι όλες οι αυθαιρεσίες πρωτοξεκίνησαν με πράξεις που χάιδευαν τα αυτιά των “καλών νοικοκυραίων”. Στη συνέχεια η Rim  χόντρυνε το παιχνίδι: για να μη χάσει τους 750.000 χρήστες της στη Σαουδική Αραβία αποφάσισε να τοποθετήσει  έναν server, μόνο για εκείνη την περιοχή, να καταγράφει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας και να τις δίνει στις Αρχές, όταν και όποτε της ζητηθούν.

Αναλογιστείτε τι θα γίνει αν αύριο μεθαύριο εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Αναλογιστείτε ποια πρέπει να είναι η στάση του καθενός από μας ξεχωριστά για να προστατέψει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Δέντρο Χριστουγεννιάτικο με Ευχες εχω στολισει,ο νέος Χρόνος που θα 'ρθεί χαρές να σε γεμίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..