Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ EUREKA:ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ!




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://sindikato-see-daa.blogspot.com/



E-mailΕκτύπωσηPDF
ellada-politirioΤΑ 50 ΔΙΣ. ΤΩΝ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 125 ΔΙΣ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ!.....



Τυφλή υποταγή στις συμφωνίες με τους «εταίρους» της χώρας διατυμπάνιζε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου πριν τη συνάντηση του με την Α. Μέρκελ και φυσικά, εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων με τηΓερμανία βρίσκεται και η υλοποίηση σχεδίων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Γερμανικό και Ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, όπως το περίφημο “Eureka” του γερμανικού οίκου συμβούλων, Roland Berger Strategy Consultants.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, που τυλίγει την ελληνική δημόσια περιουσία σε ένα χαρτοφυλάκιο συμμετοχών και το παραδίδει βορά στους «σωτήρες» της χώρας, προβλέπει ούτε λίγο, ούτε πολύ τηνυποθήκευση του ελληνικού πλούτου προκειμένου σε καμία περίπτωση οι πιστωτές μας – κράτη μέλη της ευρωζώνης να μη χάσουν ούτε σεντ από τα κεφάλαια και τους ληστρικούς τόκους που έχουν λαμβάνειν από τα δάνεια «διάσωσης» που έχουν δώσει για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο Eureka προβλέπει την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρία, με έδρα το Λουξεμβούργο, και τη σταδιακή πώλησή τους με στόχο, κατά τους εμπνευστές του, τη μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ.
Με βάση το σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται οι στενοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Ά. Μέρκελ με επικεφαλής τον κ. Martin Wittig, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Roland Berger, η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.
Στα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.
Το σχέδιο κάνει λόγο για εξαγορά της εταιρίας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 125 δισ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF, μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από τα σημερινά επίπεδα του 145%.
Παράλληλα η εταιρία που θα συσταθεί βάσει σχεδίου θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αποκομίζοντας επιπλέον κέρδος της τάξης των 40 - 60 δισ. ευρώ.
Το οριστικό ξεπούλημα της χώρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 και, αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δισ. ευρώ έως το 2025.
Παράλληλα με το ως άνω σχέδιο, Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου κινούμενοι στο παρασκήνιο επιταγχύνουν τη διαδικασία εκχώρησης της διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια του ευρωπαϊκού -και δη του Γερμανικού- κεφαλαίου και προετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσηςτου ελληνικού χρέους, πιθανότατα μέσα στα πλαίσια της ελεγχόμενης από την τρόικα "πτώχευσης"της χώρας, σενάριο που διατηρεί πάντοτε ως εναλλακτική λύση και το Βερολίνο.
Έτσι, μπορεί ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνηση να διοχέτευσαν στον τύπο αναφορικά με το ταξίδι του πρώτου στην Ουάσινγκτον μόνο τα όσα αφορούν τις επίσημες συναντήσεις του με κρατικούς αξιωματούχουςκαι εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Ίσκρα που επαληθεύονται και από διάφορα εγχώρια αλλά και ξένα ΜΜΕ, οι επαφές του δεν περιορίστηκαν εκεί.
Μεταξύ άλλων, ο Ε. Βενιζέλος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Alvarez & Marsal. Πρόκειται για γραφείο που λειτουργεί ως εκκαθαριστής έχοντας αναλάβει από τις μεγαλύτερες υποθέσεις χρεοκοπίας φημισμένων εταιρειών (Enron), ενώ συνδέεται και με την κατάρρευση τηςLehman Brothers το 2008.
Μάλιστα η Alvarez & Marsal στην ιστοσελίδα της διαφημίζει τον εαυτό της ως «πρωτοπόρο στην αναδιάρθρωση» ή ως «ιδρυτή της σύγχρονης βιομηχανίας αναδιάρθρωσης».
Είναι προφανές, πως παρά τις βαρύγδουπες, πλην όμως κενές περιεχομένου, δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου, περί μη πτώχευσης της Ελλάδας, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Και πως θα μπορούσε να μη συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, μια τέτοια εξέλιξη, δείχνει, μάλλον, να προκρίνεται από το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής ελίτ, στην οποία, εχθές, ο Γ.Παπανδρέου, εξέφρασε για μία ακόμα φορά την πλήρη υποταγή του ίδιου και της κυβέρνησης του.
Βέβαια η αποικιοποίηση της χώρας δε συντελείται μόνο μέσα από τις απαράδεκτες δηλώσεις Παπανδρέου αλλά ενισχύεται με την παράδοση των "κλειδιών" του τόπου σε ένα ευρωπαϊκό διευθυντήριο που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα και θα αναλάβει να ασκήσει την εκτελεστική εξουσίαστη χώρα μας, όντας αυτό που θα εξειδικεύει τα απαιτούμενα, για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέτρα και θα παίζει αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή των νέων μέτρων λιτότητας και εξόντωσης του ελληνικού λαού που έπονται.
Βασικό ρόλο σε αυτό το «διευθυντήριο» φαίνεται πως θα παίξει ευρωπαϊκός οίκος συμβούλων, πιθανότατα γερμανικής προέλευσης, που προφανώς τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και επιδοκιμασίας του γερμανικού κατεστημένου.
Φαίνεται, μάλιστα, πως αυτή ακριβώς η επιλογή από την κυβέρνηση Παπανδρέου του ευρωπαϊκού οίκου συμβούλων για την εκτέλεση των μνημονιακών συμφωνιών, είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο από τοΒερολίνο για να προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων και να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..