Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

...ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ...

..Σύμφωνα με την  Βικιπαίδεια,ο ορισμός του όρου έχει ως εξής:


 "Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός μιας πολιορκούμενης πόλης ή εμπόλεμης χώρας εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ΄ ωφελεία του εχθρού. Το είδος αυτό της προπαγάνδας μπορεί να είναι είτε εγχώριο (εσωτερική), είτε εξωτερική (εκ του εχθρού) και εκδηλώνεται με διασπορά ψευδών ειδήσεων (ραδιοφωνικές ανακοινώσεις ή έντυπες - φέιγ-βολάν) μέχρι και δολιοφθορές.

Ο όρος τέθηκε σε χρήση για πρώτη φορά κατά τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο (1936-1939) όταν στη πολιορκία της Μαδρίτης εκτός από τις τέσσερις φάλαγγες του στρατού που έκαναν την επίθεση κατά της πόλης, υπήρχε και εντός αυτής σημαντική μερίδα πληθυσμού υπέρ των πολιορκητών η οποία και υπέσκαπτε τη θέση των υπερασπιστών.
Στην Ελλάδα ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε πολιτικούς λόγους."...

.....Αυτή είναι λοιπόν η πέμπτη φάλαγγα και αναφέρομαι στον πρόσφατο "πεμπτοφαλαγγίτη",τον υποτιθέμενο καρεκλοκένταυρο του μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού της χώρας,τον εμπνευστή και δημιουργό του γνωστού mail,που στάθηκε ικανό να "κλονίσει" ( ; ),ένα κομμάτι της πολιτών.
Αυτό λοιπόν το κλονισμένο κομμάτι,έσπευσε να αποσύρει τις καταθεσεις του από τις  τράπεζες.Το ποσόν δεν ήταν καθόλου ευκαταφρονητο! Σε σημείο που χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου!

Με την διαφορά όμως,ότι δεν σκέφτηκε καθόλου ο εν λόγω εμπνευστής,ότι έτσι διαλύεται και γονατίζει ένα κράτος.Ούτε φυσικά και οι προωθούντες το μήνυμα αυτό
.Όταν οι τράπεζες αδειάσουν.Μήπως αυτός ήταν και ο σκοπός του;Να βγεί αληθινός;...

...Και συνεχίζω τώρα εγώ να σκέφτομαι η αφελής: Γιατί τόσος ντόρος και ξεσηκωμός για την εμπλοκή του εισαγγελέα στο θέμα αυτό;Δεν έπρεπε λες;..Γιατί μπερδεύεις την ελευθερία του λόγου με τον εκφοβισμό του κόσμου και την τρομοκρατία;..Κάπου υπάρχουν κάποια όρια,..πού είναι τα δικά σου;..
Ναι!συμφωνώ μαζί σου ,ότι τα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", το slogan της κυβέρνησης,ήταν η μεγαλύτερη απάτη εις βάρους του λαού,αλλά εδώ ,γνωρίζουμε όλοι, από πού και ποιόν θα πρέπει να "ζητήσουμε" ( ;) εξηγήσεις.Και φυσικά να πράξουμε.....Άσχετα με το τι ,δεν κάνουμε...

  Πεμπτοφαλαγγίτες,βρίσκουμε παντού!Σε όλους τους χώρους..Αμέσως-αμέσως,στον δικό μου χώρο εργασίας,μπορώ να σου δείξω 3 από δαύτους..
Εδώ και δυόμισυ χρόνια,κάθε Παρασκευή,βγαίνει φιρμάνι,ότι το νομισματοκοπείο κόβει δραχμές!!!...Γεμίσαμε στις δραχμές τόσο καιρό!
Την πρώτη φορά,που διέρευσε τεχνιέντως η πληροφορία,την ίδια ημέρα,12 από τους συναδέλφους μου έτρεξαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.Όσα μπορούσαν,γιατί τέτοιες "ειδήσεις",βγαίνουν πάντα αργά το μεσημέρι της Παρασκευής...όσα μπόρεσαν να βγάλουν απο τα ΑΤΜ ...

Ένα απλό παράδειγμα έφερα...
Θέλω απλά να πώ,για να μην το κουράζω κιόλας,ότι επειδή η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη για τους "χομπίστας" και οπαδούς της πέμπτης φάλαγγας,ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που αναπαρασκευάζουμε,σε αυτά που διαδίδονται και κάπου να αφήνουμε την λογική να δουλέψει.
Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε όποιαδήποτε απόφασή μας.

..Θα πρότεινα λοιπόν,εγώ,η αφελής,αντί να καθόμαστε να αναμασάμε την όποια "είδηση" μας σερβίρουν οι  ειδήμονες ,να σκεφτούμε ώριμα και συλλογικά και να αντιδράσουμε έμπρακτα πλέον,ενάντια στις αιτίες και στους φταίχτες που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση,για να εμφανιστεί πάλι το φαινόμενο των "πεμπτοφαλαγγιτών"...

Εγώ,η αφελής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..