Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

...ΠΕΡΙ ΣΚΕΨΕΩΣ...

...Σήμερα είναι λέει,η παγκόσμια ημέρα σκέψης!Μάλιστα!...Και πώς άραγε την τιμήσαμε;..
Το .."κάψαμε" το εργαλείο ή θα πάει αδιάβαστη  η ημέρα;...Τι σκέφτηκες;..Τι σκέφτηκα;..Με σκέφτηκες;.-.Έκανα και τίποτα άλλο;....

Ξέρεις τι σκέφτομαι τώρα;...Πόση ώρα τα κ...ο-κάναλα διέθεσαν  για να "ενημερώσουν" τον κόσμο για το αποτρόπαιο έγκλημα που συμβαίνει στη Λιβύη και πόση ώρα για την ανάλυση των ποδοσφαιρικών ευτράπελων αλητήριων γεγονότων;..
Να σου απαντήσω εγώ!Μόλις 7 λεπτά για την ανθρώπινη σφαγή και αυτή τη στιγμή συμπληρώνονται 20 λεπτά και ακόμα δεν τελείωσαν για τα "αθλητικά" δρώμενα!....

Σκέφτομαι και κάτι ακόμα  τώρα..Πού βρίσκονται οι οργανώσεις να διαδηλώσουν ,να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη για την απάνθρωπη αυτή λαοκτονία;..Μήπως πηγαίνουν ό,που πάει η Αμερική;...Μία σκέψη έκανα και εγώ βρε αδελφέ...
Παγκόσμια ημέρα σκέψης η σημερινή,ό,τι θέλω σκέφτομαι...!

- Με σκέφτεσαι; ...
-Συνεχώς και αδιάκοπα...

...Για σκέψου λίγο την αυριανή ημέρα ..Για την πανελλαδική απεργία λέω..Ξέρεις και ξέρω ότι θα είναι άλλη μία τουφεκιά στον αέρα.Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι..
Και τι σκέφτεσαι να κάνεις;..Το σκέφτεσαι ακόμα;..Άσε..μην το κουράζεις!
Ξέρω τι σκέφτεσαι..Ότι,.. "ύποπτοι καιροί για επαναστάσεις-, "..δεν γίνεται να μη δουλέψω..",-"Ξέρεις,θα μπώ στη μαύρη λίστα..",.." δεν είμαι εγώ για τέτοια.."..
ΕΤΣΙ!..
Λογίζομαι ακόμα,ότι την μεθεπόμενη,πάλι θα αρχίσεις να γκρινιάζεις και να βρίζεις τα λαμόγια,από πολιτικούς μέχρι και αυλικούς τους,χωρίς να έχεις σκεφτεί ότι ανήκεις και εσύ στην αυλή τους,επειδή κάποια συγκεκριμένη στιγμή δεν μπήκες στο κόπο να.."σκεφτείς"..

-Σε σκέφτομαι..
-Το ξέρω..Κι εγώ το ίδιο..

-Τι σκέφτεσαι;..
-Ότι ο "brother" του γνωστού φαναριού μου από το Πακιστάν,έχει ωραίο χαμόγελο..Ξέρεις,μου είπε ότι πουλάει λουλούδια και όσα βγάζει τα στέλνει στη πατρίδα για τις σπουδές της μικρής του αδελφής.
Σπουδάζει γιατρός και σε δύο χρόνια από τώρα θα έχει τελειώσει..Κάθε μέρα που περνάει ,το χαμόγελό του γίνεται ομορφότερο.Σήμερα τον ρώτησα πόσα έβγαλε και μού είπε,μόλις 5 ευρώ....

Οι σκέψεις σαν τρελλές ξεπηδάνε όταν τις προκαλείς...

Κάπως  έτσι σκέφτηκε και ο μετανάστης από το Αφγανιστάν,όταν πήρε την απόφαση να διασχίσει με τα πόδια χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεί καταφύγιο στο πολιτισμένο και Ευρωπαικό Γιουνανιστάν.
Κάπου είχε ακούσει, ότι εκείνη η χώρα γνώριζε καλά και από πρώτο χέρι τι σημαίνει μετανάστης.
Οπότε δεν είχε να χάσει τίποτα να δοκιμάσει εκεί..
Φόβος;..Ούτε κατά διάνοια!Τι και ποιόν θα μπορούσε να φοβηθεί όταν επί 20;,30; χρόνια η χώρα του ζεί μέσα στον πόλεμο και στη φρίκη;..

Σκέψου..,σκέψου,ό,τι θέλεις! Τρείς ωρίτσες έμειναν μέχρι την εκπνοή της ημέρας..
Σκέψου όσα ξέχασες να σκεφτείς,όσους ξέχασες να σκεφτείς!...

-Εγώ πάντως σε σκέφτομαι...
-Εγώ να δείς..

2 σχόλια:

  1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ ΔΕΠΟΙΝΑ, ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @-Greecelands-

    ΜΑΡΙΩ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..