Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

...ΤΟ F.B. ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ...

...Άνοιξε γρήγορα τα εισερχόμενά του..Είχε την εντύπωση ότι κάτι ξέχασε..Βρέθηκε μπροστά σε χιλιάδες νέα μηνύματα,που τον έστελναν στην σελίδα του του F.B.
-"Μα τελευταία στιγμή,αυτοί οι ευλογημένοι τα θυμήθηκαν όλα;..",σκέφτηκε,και με ένα κλικ βρέθηκε στο "τοίχο" του,που είχε γεμίσει από ..."γκράφιτι" μηνυμάτων..

Παραξενεύτηκε όταν πολλά από αυτά,τον ρωτούσαν,'..Ποιός είσαι;..",ή "υπάρχεις στα αλήθεια;"..",από πού έρχεσαι και ποιός σε στέλνει;.."
Δεν του άρεσε αυτή η ξαφνική αμφισβήτηση!Χρόνια τώρα αποδεικνύει την ύπαρξή του στους καλύτερους αποδέκτες της,τα παιδιά,που γνωρίζει ότι πιστεύουν σε αυτόν και τον περιμένουν με περίσσια λαχτάρα κάθε χρόνο...'Αλλωστε για τα παιδιά έχει αντέξει τόσα χρόνια και για αυτά θα συνεχίσει να υπάρχει!

Κάτι έπρεπε να κάνει και μάλιστα σύντομα!Δεν του απέμεινε πολύς χρόνος για να αποδείξει το προφανές..!
Η πρώτη του δουλειά ήταν να σκανάρει την ταυτότητά του και να την 'ανεβάσει" στο προφίλ του:


..Ηταν πολύ ψηλός και πολύ αδύνατος, είχε σκούρο δέρμα και χλωμό, είχε επίσης κοντά μαλλιά και μακριά μαύρα γενιά που πέρα διέκρινες λευκές τρίχες, είχε μακριά μύτη και τα φρύδια του ήταν τοξοειδή, τα μάτια του ήταν σκούρα και η ματιά του βαθειά και ερευνητική, το μέτωπό του ήταν μεγάλο και ήταν μονίμως ζαρωμένο έμοιαζε δηλαδή με άνθρωπο που συνεχώς σκεπτόταν, είχε προβλήματα με την υγεία του και υπέφερε από το πραγματικά ανυπόφορο κρύο και γενικά βαρύ χειμώνα της Καππαδοκίας.
Ας δούμε όμως πότε και που έζησε και ποιά ήταν η οικογένειά του.
Η οικογένεια του Αη Βασίλη ήταν στ' αλήθεια μια οικογένεια Αγίων, είχε παππού μάρτυρα, τα αδέλφια του Γρηγοριος ήταν επίσκοπος Νύσσης και Πέτρος επίσκοπος Σεβαστείας και ο ίδιος επίσκοπος Καισαρείας, οι αδελφές του ήταν όλες αφιερωμένες στον Θεό, με πρώτη πρώτην την Αγία και σοφή Μακρινα που ήταν αυτή που επηρέασε τον Αη Βασίλη να στραφεί στην χριστιανική πίστη.
Ο Ναυκρατιος ενας άλλος αδελφός του ασκήτευε στην έρημο του πόντου κι πέθανε μόλις 27 χρόνων . Τον Πατέρα του τον έλεγαν και αυτόν Βασίλειο και ήταν ρήτορας δηλαδή δικηγόρος, ενώ την μητέρα του την έλεγαν Εμελεια και ήταν πολύ σοφή και αγία γυναίκα.
Η οικογένεια του Αγίου Βασιλείου είχε 11 παιδιά (5 αγόρια - 6 κορίτσια) και όλοι διακρίθηκαν στου Χριστού την πίστη, ο Αγιος μας γεννήθηκε στην Νεοκαισαρεια το 330μ.Χ. περίπου δηλαδή πριν 1668 χρόνια (όλες οι περιοχές που αναφέρουμε ήταν κάποτε ελληνικές ενώ σήμερα ανήκουν στην επικράτεια της Τουρκίας) σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές μαζί με τονφίλο του Αγιο Γρηγόριο τον θεολόγο και πέθανε σε ηλικία 48 ετών τον Δεκέμβριο του 378 μ.Χ κηδεύτηκε την 1η Ιανουαρίου του 379 μ.Χ. και κάθε πρωτοχρονιά όπως γνωρίζουμε γιορτάζουμε την μνήμη του.
Ο Αη Βασίλης στα 48 χρόνια που έζησε, έκαμε τόσα πολλά για τους ανθρώπους που η ιστορία τον ονόμασε ΜΕΓΑ όσο ακόμα ζούσε.
Ο Μύθος του Αη Βασίλη και ο Σάντα Κλάους
Παραδόξως στον πλανήτη μας στη διανομή των δώρων στα παιδιά, εμπλέκονται δύο ορθόδοξοι Αγιοι, δύο διαφορετικά πρόσωπα, που και οι δύο ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και οι δύο ήταν επίσκοποι, για τις χώρες της δύσης αυτός που φέρνει τα δώρα στους φτωχούς και τα παιδιά είναι ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ή ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ όπως λέγεται στη γώσσα τους που εμείς στην Ελλάδα εορτάζουμε στις 6 Δεκεμβρίου και τον θεωρούμε προστάτη των Ναυτικών,στην Ιστορία του Αγίου Νικολάου ως προστάτη των φτωχών και των παιδιών, οι λαοί του βορρά Ολλανδοι, Φιλανδοί κ.λπ. ανάμιξαν και στοιχεία από αρχαιότερους μύθους, όπως τα ξωτικά, το άστρο του βορρά, το έλκυθρο, κ.λπ. Ετσι, με τον καιρό έφθασε και στη χώρα μας, ομύθος του Σάντα Κλάους, ενός ευτραφούς τύπου με στρογγυλά γυαλιά λευκογένειο, με κόκκινη στολή και μαγικές ικανότητες που κατοικεί σ τον Βορειο Πόλο και περιστοιχίζεται από νεράιδες του χιονιού και ξωτικά είναι μια πραγματικά γοητευτική ιστορία, όμως τ α παιδιά μα κι εμείς οι μεγάλοι, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ουδεμία σχέση έχει με τους πραγματικούς αγίους μας τον Αη Βασίλη και το ν Αη Νικόλα που ήταν ασκητικώτατοι.

".... Αη Βασίλης έρχεται... από την Καισαρείαν...". Πολύ σωστά, τα κάλαντα του λαού μας, προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής και διακονίας ενός πραγματικού ανθρώπου του Θεού, πουέγινε παγκόσμιο σύμβολο, αγάπης και προσφοράς, εξ αιτίας του νεογέννητου Χριστού πρώτα, που ανέδειξε Αγίους σαν τον Αη Βασίλη, και χάρις στον Αγιο των Χριστουγέννων οι μεγάλοι έχουν μια ευκαιρία να δείξουν έλεος και φιλανθρωπία και τα παιδιά του κόσμου να "δουν" τις επιθυμίες τους να γίνονται πραγματικότητα.
Χάρις στον Αη Βασίλη, η ανθρωπότητα για λίγες ημέρες αλλάζει ύφος, γίνεται πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, ο Αη Βασίλης λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ με την έννοια ότι αν και δεν ζει σωματικά το πνεύμα του περιτρυγυρίζει τις καρδιές μας κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
....

..Aυτό ήταν.!Δημοσίευσε τα διαπιστευτήριά του και άρχισε να ανησυχεί για αυτή την ξαφνική δυσπιστία..Και τότε,του ήρθε 'φλασιά"!..Κατάλαβε!.. " -Εκεί κάτω,πρέπει να γίνονται πολλά σοβαρά πράγματα",σκέφτηκε,και άρχισε να ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του..
 Ετοίμασε ένα δεύτερο τσουβάλι με δώρα,που θα απευθυνόταν στους γονείς!
Του άρεσε η ιδέα!..
Άρχισε να μαζεύει τα καλούδια που θα τους μοίραζε...
Βρήκε κάπου παραπεταμένα την πίστη,την αισιοδοξία,την υγεία,τον ορθολογισμό,το κουράγιο,την τιμιότητα,την δικαιοσύνη,την ανθρωπιά,την ισότητα και τα στοίβαξε όλα στο σάκο του.

-" Τι ακατάστατοι που είναι αυτοί οι θνητοί!"..σκέφτηκε...
Με αυτή την σκέψη,φόρτωσε το έλκηθρό του και άρχισε το γνωστό ταξίδι του.

Φέτος,αισθάνθηκε πιότερο κουρασμένος .
Πήρε για συνοδηγό την ΕΛΠΙΔΑ και έτρεξε να προλάβει....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..