Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

... Μ.Μ.Ε. - ( ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ..ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)

..Μία από τις βασικές ανάγκες των πρώτων εκπροσώπων του ανθρώπινου είδους,άμα τη εμφανίσει τους στον πλανήτη γή,ήταν η επικοινωνία.
Άναρθρες κραυγές,σφυριές στο κεφάλι,νοήματα,όλο νόημα,ήταν οι πρώτοι τρόποι μορφής επικοινωνίας του εν λόγω είδους.
Αργότερα,πολύ αργότερα ,εμφανίστηκαν στους ουρανούς καπνοί,ντουμάνι ένα πράγμα,όταν συνειδητοποίησαν ότι ο καπνός ήταν ένα καλό μέσον όταν είχαν διάθεση ..συνομιλίας..
Μόνο να μην έβρεχε...Είχε και άλλο  ένα μείον εκείνη η κατάσταση..Ήταν αδιανόητο να εκμυστηρευτείς τα προσωπικά σου,ή να κουτσομπολέψεις!..Χάλια κατάσταση!

Όσο τα χρόνια έπαιζαν σκυταλοδρομία,οι ουρανοί απέκτησαν μεγάλο συνωστισμό.
Περιστέρια πηγαινοέρχονταν έχοντας δεμένα ραβασάκια και όχι μόνο, στα πόδια τους.
Αρκεί να ήσουν καλός εκπαιδευτής και το μαντάτο θα έφτανε στο πιτς φυτίλι στον κατάλληλο παραλήπτη...
Ε,και επειδή λάθη ήταν φυσικό να συμβούν,λίγο ο άνεμος να άλλαζε κατεύθυνση,λίγο τεμπέλικο να τους έβγαινε το πτηνό,γινόντουσαν και αρκετές παρανοήσειςκαι παρεξηγήσεις...

 ( Σκοπός μου δεν είναι να κάνω ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της επικοινωνίας,απλά να κάνω ένα πρόλογο σε αυτό που έχω στο νού μου!)

...   Φτάσαμε στην εποχή όπου ξεροστάλιαζαν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους περιμένοντας με λαχτάρα ένα γράμμα,ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ,από τα  αγαπημένα τους  πρόσωπά.
Ο ταχυδρόμος αποτελούσε το πιο αγαπητό πρόσωπο του χωριού,της πόλης,της κοινότητας.
Κάτι που τώρα έχει μεταλλαχτεί στο πλέον απεχθές άτομο,αφού αυτά που μεταφέρει και παραδίδει  στους παραλήπτες,είναι μόνο... λογαριασμοί..
Και νάμαστε λοιπόν στην χρυσή εποχή της επικοινωνιακής εξέλιξης!
Όλη η τεχνολογία για πάρτη της!
Τηλέφωνα,κινητά,ΝΕΤ,οθόνες ,SKYPE,MSN,MMS,MAILS,όλα όσα γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε,έχουν κάνει την επικοινωνία ,άμεση,εύκολη,προσβάσιμη,λειτουργική.

 Με την ίδια λαχτάρα που περίμεναν οι γονείς μας,οι παππούδες μας ,τον ερχομό του ταχυδρόμου,με την ίδια λαχτάρα και εμείς,ανοίγουμε τους υπολογιστές μας και μπαίνουμε στα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτιά μας,για να βρούμε mails από αγαπημένα πρόσωπα,μυνήματα που περιμένουν απαντήσεις,εξηγήσεις,ανταλλαγές απόψεων,υπενθυμήσεις..
  Ναι,όλα αυτά είναι γνωστά μας και πολύ οικεία..!

Όσο θα εξελισσόμεθα(;),τόσο και η τεχνολογία θα φτάνει σε ψηλά κλιμάκια που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νους μας Ό,που και να φτάσει όμως,δεν μπορείνα καλύψει την δυνατότητα και την δύναμη της επικοινωνιακής επαφής,που την έχει μόνο ένα μέσο:..Το ΜΥΑΛΟ!
  Ναι!Το μυαλό! Εκεί ήθελα να καταλήξω τόση ώρα!

  Όταν υπάρχει η τέλεια ψυχική επαφή μεταξύ δύο ατόμων,όταν η σκέψη του ενός, γεμίζει με την ύπαρξη του άλλου,όταν η ταύτιση είναι πλέον δεδομένη,τότε το μυαλό,αποτελεί το τελειότερο μέσον επικοινωνίας,ανεξαιρέτου αποστάσεως!
Εδώ,η τεχνολογία μένει λίγο πίσω..Η τηλεπάθεια,οι ίδιες σκέψεις την ίδια στιγμή ακριβώς,τα όνειρα,ναι,τα όνειρα,κάνουν την τεχνολογία να κοκκινίζει από ντροπή!
Και όλα αυτά,με τον τελειότερο "ταχυδρόμο" όλων των εποχών!Το μυαλό!Με συνοδηγούς, την ψυχή και τα αισθήματα!
Φυσικά για να υπάρξει αυτός ο τέλειος συγχρονισμός επικοινωνίας,χρειάζεται,τα άτομα να έχουν μεταξύ τους κάποια ιδιαιτερότητα.Όποιας μορφής και να είναι αυτή.Δεν θα σας την αναπτύξω εδώ τώρα.
Δεν θέλει κόπο,ούτε τρόπο!Θέλει το κάτι ¨"ΑΛΛΟ" σαν γραμματόσημο και την λαχτάρα να δεχτείς και να δώσεις!
Και έτσι έρχεται η επιτυχία και η πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη και..όχι μόνο...
   To παρακάτω,αφιερωμένο σε όσους..μπορούν!...

2 σχόλια:

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..