Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

...ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ...

...Λίγο πριν κλείσω το κεφάλαιο "διακοπές 2010" και μαζί με αυτό και τήν εξώπορτα  της "NIRVANA" μου,βίωσα ένα  περίεργο ,αλλά συνάμα υπέροχο γεγονός που ξέχασα να σας αναφέρω.
.."Γυρίζω" λίγες σελίδες του ημερολογίου μου και πηγαίνω πίσω,πριν 14 ημέρες...


…Σήμερα λοιπόν,πηγαίνοντας για τα τελευταία μακροβούτια της εβδομάδας,στην γνωστή πλέον παραλία μου..,και αφού προηγήθηκε το καθιερωμένο από εμένα..σκανάρισμα του βυθού,ξέρετε τώρα..,τσούχτρες,μέδουσες και όλα τα της ίδιας συνωμοταξίας θαλάσσια΄..όντα..,ΤΟ ΕΙΔΑ!!!!…..
 
..χταπόδι?,σουπιά?..Νομίσαμε ότι ήταν ψόφιο..Στην πορεία όμως είδαμε ότι κυοφορούσε πολλά αυγά και παράλληλα ανέπνεε..Αποφασίσαμε να το ξαναρίξουμε στην θάλασσα και τότε αυτό,άρχισε να βγάζει από το σώμα του…...αυτό το γλοιώδες πλάσμα που βλέπετε,που σε δέκατα του δευτερολέπτου,διασπάστηκε,αλλάζοντας σχήμα και χρώμα..
..και κατά την προσπάθειά μας να το ρίξουμε στα βαθειά,αμόλυσε τόσο πολύ μελάνι,που για 20 λεπτά,είχε μαυρίσει η περιοχή,τόσο όσο χρειάστηκε το..πλάσμα για να τρέξει προς τα βαθειά σημεία της θάλασσας… 


..Φυσικά,μισή περίπου ώρα αργότερα από το αναπάντεχο συμβάν,πήρε το μάτι μου έναν ψαροτουφεκά,να κάνει βόλτες στην γύρω περιοχή,ψάχνοντας,ποιός ξέρει,τι?….
   Το θετικό είναι,ότι βγήκε,όπως μπήκε…
..Δεν γινόταν να το άφηνα "ακρέμαστο" αυτό το γεγονός! ...

3 σχόλια:

 1. «Oυρανιο Τοξο» η Καρδια Χρωματιζει η Ημερα, Και μεσα από τα βαθη της Σας λεω Καλημερα

  Tης Θαλασσας τα Ωραια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τό χταπόδι σου...ήταν μελιδόνα.
  Ετσι λέγονται τά θηλυκά χταπόδια μετά τήν γέννα.
  Σχεδόν ψοφάνε.Η μελιδόνα όμως τής φωτογραφίας δέν πρόλαβε νά γεννήση.Τήν στιγμή τής εναπόθεσης τών αυγών της,αναγκάστηκε νά αμολήσει μελάνι τό οποίο δέν βγήκε έξω καί έμεινε στήν κουκούλα της.
  Μερικά εκκατομύρια αυγά καί μιά μελιδόνα έχασε ο κόσμος τής σιωπής.
  Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @-greeceland-
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΙΩ ΜΟΥ!ΝΑΙ,ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ!ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...

  @-manos 141-

  ΝΑΙ!ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..