Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

...ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ..

...Έτσι λέγανε οι παλιότεροι,έτσι συνεχίζουμε και εμείς να λέμε.Αρκεί να υπάρχει θέληση και τα κατάλληλα μυαλά για να βρούν την λύση
Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ,είναι ως γνωστόν,το κυκλοφοριακό.Μέτρα-ημίμετρα,προσωρινά πασαλλείματα,αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο..!
Όσο πολλαπλασιάζονται τα αυτοκίνητα με ταχύτητα...αμοιβάδας,τόσο το πρόβλημα διογκώνεται.Γιατρειά δεν φαίνεται να υπάρχει!
...ή μήπως υπάρχει;..
Για να δούμε παρακάτω,μήπως πάρουμε καμμιά ιδέα...Μήπως...,λέω εγώ τώρα...!
Το κτίριο Gate Tower βρίσκεται στην Osaka της Ιαπωνίας και είναι ένα 16όροφο κτίριο που στεγάζει γραφεία. Αυτό όμως που το κάνει μοναδικό, είναι η λεωφόρος που περνάει από μέσα του και συγκεκριμένα στο διάστημα ανάμεσα στον 5ο και 7ο όροφο. Η λεωφόρος είναι κομμάτι της Hanshin Expressway, ενός δικτύου δρόμων ταχείας κυκλοφορίας μήκους 239.3 χιλιομέτρων που περιβάλλουν την Osaka το Kobe και το Kyoto.

Το Gate Tower είναι επίσης γνωστό με το παρατσούκλι "κυψέλη", όνομα που του δόθηκε εξαιτίας του έντονου θορύβου που επικρατεί. Τι είναι όμως αυτό που οδήγησε στην κατασκευή ενός τόσο παράδοξου κτιρίου?Η ιδιοκτησία της περιοχής που βρίσκεται το κτίριο, ανήκε στην βιομηχανία ξύλου και χαλκού από την λεγόμενη περίοδο Meiji (1868-1912) αλλά η βαθμιαία μετακίνηση σε άλλες μορφές πρώτων υλών προκάλεσε την εκφύλιση των κτιρίων της βιομηχανίας. Το 1983 αποφασίσθηκε η ανάπλαση της περιοχής και απαγορεύτηκε η κατασκευή κτιρίων επειδή είχε ήδη σχεδιασθεί η δημιουργία της λεωφόρου. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τα παρατήσουν και άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία Hanshin Expressway οι οποίες κράτησαν 5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία.


Το 1989, στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, έγινε αναθεώρηση των νόμων για τις λεωφόρους, των πολεοδομικών νόμων, των νόμων ανάπλασης και του κώδικα που διέπει την κατασκευή των κτιρίων, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή του αποκαλούμενου Multi-Level Road System το οποίο επιτρέπει την ενοποιημένη κατασκευή αυτοκινητόδρομων και κτιρίων.


...Μετά από όλα αυτά λοιπόν,εγώ προτείνω να αρχίζουμε να κατασκευάζουμε τεράστια κτήρια,και στη συνέχεια να τα τρυπάμε για να περνάνε αυτοκινητόδρομοι από μέσα τους..!

... Το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι συγκοινωνιολόγοι τι σκέφτονται επ'αυτού;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..