Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

....ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


..( Όταν η επιστήμη έχει κέφια και βρίσκεται σε στιγμές ευαισθησίας..)

-Η Allison. Είναι χελωνίτσα που δέχτηκε επίθεση καρχαρία και έχασε το καβούκι της. Θα πέθαινε 5 ετών. Τώρα φοράει ένα carbon καβούκι που σχεδιάστηκε ώστε να κολυμπάει άνετα και ανά τακτά διαστήματα προσαρμόζεται γιατί η Allison θα φτάσει 150 ετών και υπολογίζεται να ζυγίζει μέχρι 272 κιλά .
- H Beauty. Είναι αετός που έχασε το ράμφος του από πυροβολισμό όταν ήταν 7 ετών. Το νέο του ράμφος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κτηνιάτρων, οδοντιάτρων και μηχανολόγων μηχανικών. Θα ζήσει μέχρι τα 50 του χρόνια, αφού με το νέο του ράμφος μπορεί να τρώει και να πίνει κανονικά.
-Ο Fuji. Είναι δελφίνι που προσεβλήθη από κάποιας μορφής καρκίνο και έχασε την ουρά του. Χωρίς αυτήν, δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει, ούτε να πηδήξει έξω από το νερό για να ανασάνει. Η νέα του ουρά σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς της γνωστής εταιρείας ελαστικών Brigdeston
-Η Molly. Είναι πόνυ που εγκαταλείφτηκε στον τυφώνα κατρίνα και δέχτηκε επίθεση πιτ-μπουλ. Της τοποθετήθηκε το προσθετικό μέλος αφού οι γιατροί παρατήρησαν ότι ήταν αρκετά ευφυής ώστε να προσέχει πως θα ξαπλώσει, πως θα το πατήσει κτλ.

-Ο Mosha. Είναι ελεφαντάκι τριών ετών που μπήκε σε ναρκοπέδιο και έχασε το ένα ποδαράκι του όταν ήταν εφτά μηνών.
-Η Motala. Είναι θηλυκός ελέφαντας που μπήκε σε ναρκοπέδιο και έχασε το ένα πόδι του. Τώρα έχει προσαρμοστεί και κινείται κανονικά με το προσθετικό ποδαράκι που φοράει.

-Η Stumpy. Είναι καγκουρό που έχασε το ένα του πόδι. Της έχει τοποθετηθεί τεχνητό μέλος με ανάρτηση, ώστε να πηδάει κανονικά όπως όλα τα καγκουρό.
- Η Tonka. Είναι χελωνίτσα που δέχτηκε επίθεση σκύλου και έχασε τα τρία ποδαράκια της. Τώρα κάθεται πάνω σε πατίνι που σχεδιάστηκε ώστε να τσουλάει, ίσως και πιο γρήγορα από όσο θα περπατούσε.


-Η Uzonka. Είναι πελαργίνα και έχασε το ράμφος της από ανθρώπινη επίθεση.Χωρίς αυτό δεν μπορεί να φάει, ούτε να πιεί. Το νέο της ράμφος δουλεύει μια χαρά αφού χρειάστηκαν πέντε εγχειρήσεις για να τοποθετηθεί.


-Ο Winter. Είναι δελφίνι που έχασε την ουρά του σε παγίδα ψαράδων. Όπως και ο fuji ,χωρίς αυτήν δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει, ούτε να πηδήξει έξω από το νερό για να ανασάνει.
( πηγή:kazani.gr)

3 σχόλια:

 1. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ, ΠΙΣΤΕΨΕ, ΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάλι καλά που υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι που αγαπάνε τα ζωά και ενδιαφέρονται για αυτά.Εδώ άμα πεις θα βάλουμε ροδάκια στη χελώνα θα σε κοροϊδεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @-Sourta-Ferta-
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!!ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ,ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ D.N.Α. ΜΑΣ!

  @-Crux-
  ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ.!ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ,ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..