Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


Έναν διαδικτυακό τόπο που μας ταξιδεύει στον Κόσμο του Βυζαντίου θα παρουσιάσουμε στο σημείωμα αυτό. Είναι μια παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών και μας παρουσιάζει το Βυζάντιο μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες.....



Η πρώτη έχει τίτλο "Πολιτιστικές διαδρομές" και σε αυτή μπορούμε να γνωρίσουμε τις πόλεις και τα μνημεία μέσα από τρεις διαδρομές. Η πρώτη περιγράφει το ταξίδι του Μεγάλου Κωνσταντίνου από την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Στην δεύτερη ταξιδεύουμε με τον Κωνσταντίνο ΙΑ Παλαιολόγο από τον Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη και η τρίτη το ταξίδι του Νικηφόρου Φωκά από την Κρήτη στην Κωνσταντινούπολη.

Η δεύτερη ενότητα περιέχει μελέτες σχετικές με την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Οι πόλεις, τα μέσα μεταφοράς, η επιστήμη και η τεχνολογία των βυζαντινών και τα έθιμα είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύονται.

Η τρίτη περιέχει ηχογραφημένες εκπομπές και η τέταρτη μας καλεί να παίξουμε και να μάθουμε διάφορες πληροφορίες για την ζωή και την διοίκηση του Βυζαντίου.

Η όλη προσπάθεια είναι πολύ αξιόλογη και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Χρειάζεται όμως να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα αρχεία και υλικό ιδιαίτερα με επιστημονικές μελέτες που έχουν θέματα σχετικά ή ακόμη και με ψηφιακά βιβλία δημιουργώντας μια ειδικού θέματος βιβλιοθήκη. Παρ' όλα αυτά μια επίσκεψη σε αυτόν τον δικτυακό τόπο θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία.


Η διεύθυνσή του ιστοχώρου είναι: www.exploringbyzantium.gr

                                                                  Το ψαχτήρι του Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..