Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ συναντά τον σκηνογράφο Δημήτρη Κακριδά


 Στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων  ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ,διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα το Θέατρο και για τον λόγο αυτό ο Ιδεότοπος συζητά με τον σκηνογράφο - εικαστικό Δημήτρη Κακριδά την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Μαρτίου 2013 στις 20.00.

Ο Ιδεότοπος προτείνει για την εκδήλωση του θεάτρου την συζήτηση με έναν πρωταγωνιστή που δεν είναι στην σκηνή αλλά στα παρασκήνια και που παρ' όλα αυτά ο ρόλος του είναι καθοριστικός. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε έναν σκηνογράφο που είναι ταυτόχρονα και ενδυματολόγος και ο οποίος έχει μια γενικότερη εικαστική παρουσία.....



Ο Δημήτρης Κακριδάς έχει γεννηθεί και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφικήσκηνογραφία,χαρακτική και αγιογραφία. Στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου βρίσκεται από το 1976 κι έχει συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, με σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γιάννης Μαργαρίτης, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Κωστής Τσώνος, Παύλος Τάσιος, Δήμος Θέος, Κ. Μάριος, Νανά Νικολάου, κ.α.  Διδάσκειιστορία της τέχνηςσκηνογραφία και ενδυματολογία, σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετοχή σε διάφορες ομαδικές. 'Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά ως αρθρογράφος σε θέματα τέχνης και έχει εικονογραφήσει βιβλία και έντυπα, για λογαριασμό εκδοτικών οίκων και εταιρειών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τέχνης και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Δημήτρη Κακριδά να παρουσιάζει μακέττες των σκηνικών διαφόρων θεατρικών παραστάσεων και να συνομιλήσουν μαζί του για τον τρόπο δημιουργίας ενός σκηνικού, τις πηγές έμπνευσης την συνεργασία με τους λοιπούς συντελεστές του έργου και για τον τρόπο που το θέατρο επηρεάζει την φιλοσοφία του, την στάση ζωής του, την καθημερινότητα, την επαφή του με τους άλλους ανθρώπους και την δική του προσπάθεια να γνωρίσει τον εαυτό του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας (Παναθηναϊκό Στάδιο). Λόγω της φύσης της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (30 άτομα) και για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Για την συμμετοχή σας και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6971887372 ή στείλτε email στην διεύθυνση admin@ideotopos.gr.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..