Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο αστικός μύθος για τον “καταψυγμένο” Walt Disney


γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

 

O μύθος

Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους είναι ότι δήθεν ο Walt Disney δεν “έχει πεθάνει”, αλλά τον έχουν “καταψύξει σε μια κλινική” (κρυογονική) και ότι τάχα θα το ξεπαγώσουν, όταν θα βρεθεί “το φάρμακο της ασθένειας του”. .....



Υποτίθεται ότι έχει αφήσει πολλά χρήματα για τη συντήρηση του στην κατάψυξη. Μάλιστα σε αυτή την “κλινική” (ποτέ δεν αναφέρεται επωνυμία ή διεύθυνση) βρίσκονται και άλλοι πολλοί εκατομμυριούχοι.
Κατά μία άλλη εκδοχή (Bell, 1996, σ.123)  αναφέρεται ότι το παγωμένο σώμα του βρίσκεται θαμμένο στη γη, στην Disneyland, κάτω από το κάστρο της Σταχτοπούτας.

Είναι αυτονόητο ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Ο Walt Disney έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου 1966, σε ηλικία 65 ετών, στο νοσοκομείο St. Joseph, απέναντι από τα studio’s του.
Σύμφωνα με τον Jackson (1993) στην πραγματικότητα το σώμα του Walt Disney, μάλλον, αποτεφρώθηκε. Η κηδεία του τελέσθηκε σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο.
Ο Bell (1996) ισχυρίζεται ότι ακόμη και μετά το θάνατο του Walt, η συνταγή Disney εξακολούθησε να διαιωνίζεται, επειδή: «Ο μύθος ενός παγωμένου Disney αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των αντρικών «συνεχιζόμενων επιτευγμάτων». (σελ. 109).

Ο  Walt Disney πέθανε απρόσμενα, στην ακμή της δόξας του και όπως κάθε θνητός σίγουρα θα αναζητούσε την αθανασία με κάθε τρόπο. Σαφέστατα το σώμα του δε θα “ξαναζήσει” αλλά μνημονεύεται ακόμα λόγω των έργων του αλλά και λόγων των μύθων που δημιουργήθηκαν γύρω από το θάνατο του  (ακόμα και αν έγιναν εν άγνοια του)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..