Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΑΝΕΡΓΙΑ-ΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...


Μπα!...Δεν έχει νόημα σου λέω!...Ή μήπως έχει μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε;...
Αλλαγές εποχών,αλλαγές καιρών,αλλαγές νοοτροπίας,αλλαγές σκέψης.....





Για την αλλαγή δράσης και αντίδρασης όμως ,κουβέντα δεν γίνεται...
Μέχρι τώρα γιορτάζαμε την εργατική Πρωτομαγιά..
Ειρωνεία!...Από εφέτος θα γιορτάζουμε την ανεργια-κή Πρωτομηνιά και όχι Πρωτομαγιά!
Και εννοώ,ότι κάθε πρωτομηνιά,να μαζεύονται όλοι οι επ'αορίστου άνεργοι της χώρας μαζί με τους νεοσύστατους του κάθε μήνα και να απογράφονται μπροστά απο τη Βουλή....
Όχι φυσικά πως θα ιδρώσει κανενός το αυτί απο όλους αυτούς τους κατοικοεδρεύοντες μέσα στο κοινοβούλιο,αλλά έτσι..,για να δίνουν μια εικόνα...

Το σύνθημα "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ",πρέπει να το αλλάξουμε τελικά και να το μετατρέψουμε στο "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ".Ε,μα πιά!
Πώς είναι δυνατόν να απεργούν οι άνεργοι ρε φίλε;..Αν και νομίζω,ότι εφέτος οι συγκεντρώσεις της ημέρας θα είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.
Βάλε τα οργανωμένα συνδικάτα,πρόσθεσε τους απογοητευμένους,τους αγανακτισμένους κάνε και ένα μεγάλο χώρο για τους άνεργους που κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους εν ενεργεία εργαζομένους,κάνε και μία σούμα και βγαίνει το νούμερο.

Είναι να γελάς ρε φίλε...Τους βλέπω όλους αυτούς στα παράθυρα των ΜΜΕ ,τους πρωταγωνιστές της καταστροφικής και ληστρικής πολιτικής τους,τους κομπάρσους,τους νέους "ηρωες" και σωτήρες του έθνους,( ποιού Έθνους αλήθεια;..),τους 'διαβασμένους" και "αδιάβαστους",να σέρνονται και να εκλιπαρούν για την ψήφο μας... TRAGIC!...
Ο ένας ζητά συγνώμη..(!),ο δεύτερος τάζει ανάπτυξη (!),πρόσεχε τώρα,μεγαλύτερη από ότι μας πρόσφεραν μέχρι τώρα,και όλοι οι υπόλοιποι  αλληλολούζονται με βαυκαλίες και υποσχέσεις ,που ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν αν είναι δυνατόν να τις πραγματοποιήσουν..
Απλά,κουβέντα να γίνεται....

Α!,εν τω μεταξύ μας πετάνε και έναν Τσοχατζόπουλο και το σόι του στη στενή,μαντρώνουν και στην Αμυγδαλέζα καμπόσους μετανάστες προς απόδειξη ,ότι το 'σύστημα' δουλεύει,υπενθυμίζοντάς μας ότι στις 6 του μήνα 'οφείλουμε" να τους μνημονεύσουμε...!
Και θα τους "μνημονιο-νεύσουμε" κατάλληλα...
Θα βοηθήσει και η πανσέληνος που θα είναι στο φόρτε της εκείνη την ημέρα....

Πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε νουθεσίες και συμβουλές για το τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε εκείνη την ημέρα...Ο καθένας μόνος του,ας καθήσει και αναλογιστεί..
Μεγάλα παιδιά είμαστε πλέον και ο καθένας έχει πληρώσει ακριβά το τίμημά του...

Όχι! Δεν κατέβηκα στις συγκεντρώσεις και ούτε πρόκειται ξανά πλέον να παρευρεθώ.
Το ορκίστηκα εξ'άλλου σε μία παλαιότερη ανάρτησή μου.
Ούτως,ή άλλως,κοντός ψαλμός αλληλούια..

Καλή ,υπόλοιπη Πρωτομαγιά..!
Φυλάξτε το Μαγιό-"ξυλο"....




2 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι ανάλογα με τις καταστάσεις μπορούμε να αναθεωρούμε αποφάσεις μας. Όχι όμως την ιδεολογία μας. Ο έχων ιδεολογία έχει και μονοπάτι, στη ζωή να πορευτεί. Όσο για το Μαγιό-ξυλο το έχω για την 6η Μάη αλλά αν χρειαστεί που σίγουρα θα χρειαστεί και για την 7η,8η,.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ" ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.
    Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ.

    ΦΥΛΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ "ΜΑΓΙΟ-ΞΥΛΟ",ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..