Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΟΤΑΝ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ...

Γράφει ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης  

  ΜΗΠΩΣ   ΛΕΕΙ   ΚΑΠΟΙΕΣ   ΑΛΗΘΕΙΕΣ  .......

 Ο εβδομηντάρης που μπήκε στην Εφορία ουρλιάζοντας «δε θα μου πάρετε το σπίτι» και πυροβόλησε στον αέρα, είναι μόνο η αρχή.
Ο επόμενος δεν θα πυροβολήσει στον αέρα.....


 Θα σημαδέψει τον πρώτο κακομοίρη ταμία- και μάλλον θα πετύχει τον πρώτο κακομοίρη φορολογούμενο που ελπίζει να ρυθμίσει τις οφειλές του.
Και τις μολότοφ που είχε στην τσάντα, θα τις ανάψει βγαίνοντας απ' το Πρωτόκολλο.

Η γιαγιά που αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά και τα εγγόνια της, είναι μόνο η αρχή.Η επόμενη γιαγιά θα αυτοπυρποληθεί στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ. Αγκαλιά με κάνα δυο υπαλλήλους.

Ο 68χρονος που γκάζωσε τη BMW και φούνταρε στο λιμάνι του Πειραιά, είναι μόνο η αρχή. Ο επόμενος θα παρασύρει στο διάβα του και μερικούς ανυποψίαστους τουρίστες που ονειρεύονται διακοπές στα Κουφονήσια

.Προσποιείστε τους «υπεράνω», τσαλαπατάτε όποιον νομίζετε ότι δεν έχει τρόπο να αντιδράσει, ψηφίζετε νόμους- χειροπέδες για το καλό του έθνους, αλλά σε πολύ λίγο θα το πάρετε χαμπάρι.
Με τα γερόντια δεν είναι να παίζει κανείς.
Τους κόψατε τη σύνταξη, τους απαξιώσατε, τους εξευτελίσατε, δεν έχουν πια φράγκο για να παίρνουν δωράκια στα εγγόνια τους, τους συστήσατε να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα για να μην σας κοστίζουν στον προϋπολογισμό, λεηλατήσατε τις οικονομίες τους, καταχραστήκατε τις εισφορές τους, τους λοιδορήσατε, τους εξοντώσατε.

Ένα μόνο δεν σας πέρασε απ το μυαλό.Τα γερόντια δεν έχουν τίποτα να χάσουν.Τι τους νοιάζει αν, αύριο, βγουν στο δρόμο ζωσμένοι εκρηκτικά- κι όποιονπάρει ο Χάρος;
Έτσι κι αλλιώς, το δικό τους ραντεβού με το Χάρο είναι ήδη κλεισμένο.

Το δικό σας;

Μίλτος Πασχαλίδης-20 Μάρτη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..