Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

...ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...


...Σε όλους μας έχει τύχει να"σπαζοκεφαλιάσουμε" κατά καιρούς και κυρίως κατά την παιδική μας ηλικία ,ψάχνοντας να βρούμε τις διαφορές σε πανομοιότυπες εικόνες,που τις συναντούσαμε μέσα σε περιοδικά,σε εφημερίδες,ή σε τεύχη σταυρολέξων......




Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτή η φάση και ήμουν πολύ καλή..!και ακόμα συνεχίζει να μου αρέσει..

Η διεθνής επικαιρότητα,μας δίνει και σήμερα  την ευκαιρία να ακονίσουμε την παρατηρητικότητά μας και να ασχοληθούμε ξανά με αυτή την δοκιμασία,σε μορφή "παιχνιδιού"....



 ...Βρες λοιπόν τις διαφορές...Δύο διαφορετικές χώρες,με διαφορά 2 μηνών...



 Διακρίνεις κάτι διαφορετικό;Χμμμ,ελάχιστα πράγματα..



Οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διαφορές.Η ίδια οργή,ο ίδιος "χρωματισμός" της φλόγας,η ίδια μυρωδιά του καμμένου,οι ίδιες εικόνες του καταστροφικού μένους του λαού,η ίδια αποφασιστικότητα για την ισοπέδωση των μέχρι τώρα δεδομένων.
Όσο δε για τις διαφορές,είναι αυτές που κάνουν την..."διαφορά".

Στην Αγγλία,τα κίνητρα είναι βασικά κοινωνικά και φυλετικά.Κίνητρα,που μπερδεμένα με την παγκόσμια οικονομική κατάσταση,είναι ικανά να βγάλουν στην επιφάνεια τα ζωώδη ένστικτα των ανθρώπων σε όποιες ομάδες και κοινωνικές τάξεις ανήκουν.
Η ανθρώπινη εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο!
 Εκεί,οι κουκουλοφόροι είναι καθαροί κουκουλοφόροι και ταραχοποιά στοιχεία και οι "ματατζήδες" τους καθαρόαιμοι .
Δεν υπάρχουν τακίμια μεταξύ τους.
Ο καθένας έχει τον ρόλο του...

Στις δικές μας καταστάσεις,τα ΜΜΕ το μόνο που τους ενδιέφερε και προσπάθησαν να μας  κάνουν να το εμπεδώσουμε,ήταν ,ότι οι εικόνες των ταραχών είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου,με αποτέλεσμα να "ρεζιλευτούμε" για άλλη μια φορά παγκοσμίως και κυρίως στους τουρίστες!!!!
Κατά την περίοδο των  εσωτερικών μας γεγονότων,φρόντισαν οι περισσότερες χώρες να βγάλουν ταξιδιωτικά "απαγορευτικά"σε όσους επρόκειτο να μας επισκεφτούν:"Μην τολμήσετε να πατήσετε στην Ελλάδα!Επικίνδυνη ζώνη!"...και κανείς δεν αντέδρασε..

Τώρα που εμείς πλέον σαν θεατές μιάς χειρότερης κατάστασης σε άλλη πλευρά του πλανήτη,προσπαθούμε να βρούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές,γιατί δεν αναρωτιόμαστε άραγε,γιατί οι δικοί μας 'ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ¨",δεν βγάζουν ανάλογο ταξιδιωτικό απαγορευτικό;..
Έτσι,για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ!Μέσα στο πολιτικό παιχνίδι ανήκει και αυτό..
Και δεν θα το έκαναν φυσικά επειδή νοιάζονται για σένα και για μένα..Το ξέρεις καλά ότι μας έχουν χεσμένους και έμπρακτα!

Τώρα λοιπόν  που είναι θέμα χρόνου να βρεθεί όλος ο πλανήτης στους δρόμους,θα έχουμε πολλή δουλειά εγώ και εσύ επάνω στις" εικονίτσες"...
Γι αυτό λοιπόν ,άρχισε την εξάσκηση.Έπαθλα δεν θα υπάρχουν!

Ούτως ή άλλως,χαμένοι από χέρι είμαστε..

Μπορεί τελικά οι  ¨διαφορές",να κάνουν την διαφορά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..