Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.



                                                                                                                
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
«ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ»
Μαθητική Κοινότητα Γ2
Διόνυσος, 22-2-2010
ΠΡΟΣ
τους μαθητές των Γυμνασίων
1.Καστελορίζου
2.Αγαθονησίου
3.Λειψών
4.Φούρνων
5.Αγίου Κηρύκου
ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ

Αγαπητοί συμμαθητές,

Είμαστε το τμήμα Γ2 του Γυμνασίου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» από την Ανατολική Αττική. Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούμε –στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού– την 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην Τανάγρα.
Οι περισσότεροι από εμάς βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε μια στρατιωτική μονάδα.
Μπορούμε να πούμε πως όλα αυτά που είδαμε ήταν αξιοθαύμαστα και ενδιαφέροντα, καθώς πήραμε πολλές πληροφορίες για την ιστορία της Αεροπορίας, για τη λειτουργία και συντήρηση των αεροσκαφών, για την εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών, για τα καθήκοντα που έχει καθένας σε μια αεροπορική βάση......





  Εντυπωσιαστήκαμε, όμως, και συγκινηθήκαμε, όταν οι αξιωματικοί μάς έδειξαν σε ηλεκτρονικό χάρτη τα νησάκια της Ελλάδας, τα οποία είναι κοντά στην Τουρκία και καθημερινά «αντιμετωπίζουν» τα αεροπλάνα της, οπότε πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες τις ώρες της ημέρας. Μας εξήγησαν πού και πώς γίνονται οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις.
Μέχρι, μάλιστα, τη στιγμή της αναχώρησής μας παρακολουθήσαμε από κοντά 4 μαχητικά αεροσκάφη να απογειώνονται, προκειμένου να αναχαιτίσουν μια ακόμη παραβίαση του εναέριου χώρου μας από τουρκικά αεροπλάνα.  Την επομένη μάθαμε ότι τη συγκεκριμένη μέρα είχαν σημειωθεί 5 τέτοιες παραβιάσεις στο Αιγαίο…

Οφείλουμε να παραδεχτούμε, φίλοι μας, ότι μέχρι προχθές –από την ασφάλεια εμείς της πρωτεύουσας– δε γνωρίζαμε, δυστυχώς, και πολλά για την κατάσταση που εσείς βιώνετε καθημερινά, ενώ συνήθως ασχολούμαστε με άλλα ζητήματα, ασήμαντα μπροστά σε αυτά που απασχολούν εσάς. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πριν από την επίσκεψή μας αυτή ότι υπάρχουν τόσοι «ακρίτες», οι οποίοι υπομένουν τον αεροπορικό «πόλεμο» πάνω από τα κεφάλια τους και τις σκεπές τους!
Αλλά, όσο μεγάλες κι αν φαίνονται οι σκιές των τούρκικων αεροπλάνων, μην πτοείσθε! Όλα αυτά από τη μεριά σας αποδεικνύουν αστείρευτο θάρρος, θέληση και υπομονή, που τα εκτιμάμε απίστευτα και τα θαυμάζουμε! Είστε πιο δυνατοί από όσο νομίζετε και από όσο, βέβαια, νομίζαμε εμείς.
Βλέποντας το θάρρος σας, νιώθουμε κι εμείς πιο περήφανοι που είμαστε Έλληνες! Και όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας! Επίσης, να ξέρετε ότι, όσο υπάρχουν τόσο γενναίοι πιλότοι της Αεροπορίας μας, όπως τους γνωρίσαμε εμείς από κοντά,  είμαστε όλοι ασφαλείς!

Ήταν, πραγματικά, η καλύτερη και διδακτικότερη εκδρομή μας και να είστε σίγουροι πως αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη, μια και αυτά είναι τωρινά γεγονότα, είναι η «ζωντανή» Ιστορία –πέρα από εκείνη του βιβλίου μας– που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε. Θα αγωνιούμε, λοιπόν, πιο ουσιαστικά από εδώ και μπρος για την Ελλάδα και, προπάντων, για τα νησιά σας, όσο μικρά και αν είναι.
Τώρα να ξέρετε πως μπορεί το σώμα μας να είναι εδώ, αλλά το μυαλό μας θα είναι και σ’ εσάς, που μέρα-νύχτα προστατεύετε τα εδάφη και τις θάλασσές μας! Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας, ώστε να σας στηρίζουμε ενεργά, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Γι’ αυτό, αγαπητοί συμμαθητές, σκεφθήκαμε με το φιλόλογό μας, που μας συνόδευε στην Τανάγρα, να σας στείλουμε το Μήνυμα αυτό Ειρήνης αλλά και Εγρήγορσης, του οποίου συντάξαμε από μία-δύο προτάσεις ο καθένας και η καθεμιά μας. Αντιλαμβάνεστε ότι από κοινού, κι εσείς κι εμείς, υπηρετούμε την πατρίδα μας προωθώντας την ειρήνη, αφού όλοι απεχθανόμαστε προφανώς τη βία, αλλά γνωρίζοντας παράλληλα τους κινδύνους και όντας σε ετοιμότητα να τους αντιμετωπίσουμε.
Και θα θέλαμε να νιώθετε ότι στο σχολείο μας έχετε αληθινούς φίλους. Θα ήταν, μάλιστα, ευχαρίστησή μας να έχουμε μια συχνή επικοινωνία και –γιατί όχι;– στο μέλλον μια εκπαιδευτική εκδρομή.

«Αδέρφια» μας του Αιγαίου, δεν είστε μόνοι!
Με την αγάπη μας
για τους καθηγητές
και τις οικογένειές σας

Νίκος, Χρυσάνθη, Ηρώ, Μάρα, Ευγενία, Αιμιλία, Γιώργος, Σταύρος, Μιχαέλα, Κωνσταντίνα, Χριστίνα, Βίκτορας, Σπύρος, Δανάη, Διονύσης, Γιάννης, Στέλιος, Γιάννης, Αργυρώ,
Μαρία, Εύα, Δημήτρης, Γιώργος, Γιάννης, Φαίη, Παναγιώτα, Βαγγέλης
και ο φιλόλογος
Γιάννης Β. Κωβαίος

στη φωτογραφία το Γυμνάσιο Καστελορίζου


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..