Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

...ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ...



Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, το μπούμερανγκ δεν κατάγεται από την Αυστραλία. Ιστορικά ίχνη μπούμερανγκ έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Το  μπούμερανγκ θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο  ιπτάμενο αντικείμενο που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο.....



Οι Ιθαγενείς της Αυστραλίας έχει βρεθεί ότι χρησιμοποιούσαν μπούμερανγκ  δέκα χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά παλαιότερα  κυνηγητικά  μπούμερανγκ  έχουν ανακαλυφθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο φημισμένος βασιλιάς Τουταγχαμών της Αιγύπτου είχε μια εκτενή συλλογή από μπούμερανγκ πάνω από 2000 χρόνια πριν…

Αν και οι ιστορικοί δεν είναι βέβαιοι για την ακριβή προέλευση του πρώτου μπούμερανγκ, πιστεύουν ότι το μπούμερανγκ αναπτύχθηκε από ένα επίπεδο  ραβδί, που το  χρησιμοποιούσαν οι  πρώτοι κυνηγοί. Το μπούμερανγκ που επιστρέφει, ανακαλύφθηκε   πιθανότατα  τυχαία, από έναν κυνηγό που προσπαθούσε να τελειοποιήσει ένα ραβδί για  κυνήγι. Το σύγχρονο  μπούμερανγκ  συνδέεται περισσότερο με την Αυστραλία, επειδή έχει σωθεί στο υψηλότερο στάδιο ανάπτυξής του από τους αυστραλιανούς  ιθαγενείς. Δεδομένου ότι οι αυστραλιανοί ιθαγενείς είναι από τους λίγους πολιτισμούς στην ιστορία,που δεν κατάφεραν  να εξελίξουν τόξο και βέλος, η μεγάλη εξάρτησή τους από το μπούμερανγκ για το κυνήγι, έχει εξασφαλίσει τη διατήρησή του.

Το σύγχρονο μπούμερανγκ με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας,κατασκευάζεται από υλικά όπως βακελίτης, ανθρακόνημα και ανθεκτικό πλαστικό. Η  Φινλανδική σημύδα  χρησιμοποιείται για πιο ανθεκτικό, ξύλινο μπούμερανγκ. Προγράμματα αεροδυναμικής αεροσκαφών και  προγράμματα σχεδίασης,  χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών πτήσης.
Σύγχρονα μπούμερανγκ ανταγωνισμού μπορεί να μείνουν στον αέρα για αρκετά λεπτά και να διανύσουν αποστάσεις πάνω από 200 μέτρα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ό,τι έχετε ευχαρίστηση..